«re:public» piedāvā jaunā albuma tituldziesmu (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «re:public» ir ierakstījusi trešo albumu un iepazīstina ar tā vizuālo noformējumu un tituldziesmu «Pāri visam». Jau maijā jauno albumu iegūt varēs ikviens. Tajā ietverti tādi Latvijā jau populāri singli kā «Ak, mana, mana…», «Darīt šitā? Darīt tā!» (Latvijas glābējsilīšu himna) un «Es mīlu tevi, Rīga», informē grupas menedžere Ance Kolibere.

«Albumu izdot bija plānots jau pagājušā gada nogalē, bet manā ģimenē ienāca cits lolojums, un albuma izdošana tika atlikta uz kādu laiku,» komentē grupas līderis un vokālists Jānis Rībens. «re:public» trešā albuma dziesmas atšķiras no iepriekšējo divu albumu dziesmām – tituldziesma veido labu ieskatu gan albuma kopējā skanējumā, gan atklāj tā tematiku. «Šis ir ļoti īpašs albums. Gan tāpēc, ka ilgi lolots, gan arī tāpēc, ka mums izdevās realizēt daudzas mūsu ieceres. Man liekas, ka šis ir mūsu līdz šim labākais albums,» stāsta Jānis. Albuma tēma ir mīlestība – pret mīļoto cilvēku, bērniem, cilvēku, kas vairs nav tev blakus, tavu dzimto pilsētu, valsti, utt.

Kā visas jaunā albuma dziesmas, dziesma «Pāri visam» ir ierakstīta Wolk Recording Studio. «Šis ir pirmais albums, kura veidošanā izdevās sastrādāties ar tik daudziem viesmāksliniekiem,» stāsta Jānis Rībens. Albumā iekļauto 14 dziesmu ierakstīšanā piedalījās Kurts, Dairis, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Andris Sējāns, daļa Rīgas Ekonomikas Augstskolas kora. Arī hiphopa mūzikas pārstāvis TC Ceazlin no Lielbritānijas piedalījās, lai kopīgi veidotu Glābējsilīšu himnas anglisko versiju. Albuma dizainu ir veidojis sens Jāņa Rībena draugs – Krišs Salmanis: «Lai rastu albuma noformējumu, divu domu nebija. Vērsos pie sava bērnības drauga un skolasbiedra Kriša. Viņa darbi vienmēr ir oriģināli un uzrunājoši, sapratu, ka tieši Kriša skatījums varētu atspoguļot albuma ieceri,» tā Jānis.

Jau maijā grupas trešā albuma dziesmas būs iespējams dzirdēt vairumā Latvijas mūzikas klubu. Vasarā grupa plāno iepriecināt tās cienītājus lielākajā daļā vasaras festivālu, pilsētu svētkos un dažādos koncertos. Īpaši saviem koncertiem grupa izveidojusi video projekcijas, kas priekšnesumu papildina ne tikai ar audiālu, bet arī ar vizuālu baudījumu. Nelielu ieskatu no videoprojekcijām, kas papildinās grupas koncertus, var iegūt portālā youtube.com, dziesmas «Pāri visam» vizualizācijas autori ir Ritvars Bluka un Floating Film (Vācija). Grupa klausītājus turpinās iepriecināt ar jau sen pazīstamajām grupas dziesmām un ļaus baudīt arī jaunā albuma singlus.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu