"Nordea Rīgas maratons" sāk pavasara skriešanas sezonu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ''Nordea Rīgas maratonam'' 22. maijā atlikušas vēl tikai 12 nedēļas. Pasākumam šobrīd reģistrējušies jau vairāk nekā 2600 dalībnieku. Šodien Rīgas domē notika oficiāla preses konference, kurā organizatori un partneri informēja par nākamo piecu gadu perspektīvu un attīstības ambīciju, kā arī sniedza informāciju par šā gada pasākuma norisi.

Piecgades attīstības perspektīva

Šodienas preses konferencē organizatori dalījās ar savu attīstības vīziju. Par svarīgākajiem atskaites kritērijiem varētu tikt uzskatīti – 20 000 dalībnieku, 2 apļu trase klasiskā maratona 42 km 195 m distancei, Starptautiskās vieglatlētikas savienības kvalitātes zīme un viennozīmīgi – ''Nordea Rīgas maratona'' starptautiskā atpazīstamība maratona tūristu vidē pasaulē.

''Priecē, ka šis ir lielisks pilsētas pašvaldības un privāto uzņēmēju sadarbības projekts, kā rezultātā ir izveidojies unikāls un strauji augošs pasākums, kas nu jau izveidojies kā viens no centrālajiem galvaspilsētas notikumiem,'' tā ''Nordea Rīgas maratonu'' vērtē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

2011. gada 22. maijs

''Nordea Rīgas maratonā 2011'' dalībniekiem būs pieejamas 4 distances: 42 km, 21 km, 10 km un 5 km. 22.maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 21.reizi.

Patlaban plānotais dalībnieku skaits ir 13 000, kas varētu ceļot uz Rīgu no vismaz 45 pasaules valstīm (pagājušajā gadā sasniegtais pārstāvniecības rekords).

Balvu fonds – 20 000 eiro (TOP 3 uzvarētājiem maratona un pusmaratona distancē, kā arī ģenerālsponsora balvas Latvijas ātrākajiem maratonistiem un pusmaratonistiem).

''Kaut arī līdz pasākumam palikušas vēl 12 nedēļas, jau tagad organizatoru komanda aktīvi plāno 22.maiju. Daudzas lietas vēl ir izstrādes procesā, par kurām visus informēsim sagatavošanas gaitā. Saglabāsim tradīcijas, labosim konstatētās nepilnības un noteikti piemērosimies pieaugošam dalībnieku skaitam,'' sola organizatoru komandas vadītājs un NECom valdes priekšsēdētājs Aigars Nords.

Tradīcijas tiks turpinātas un pāraugs jaunā kvalitātē

Šogad ''Nordea Rīgas maratons'' notiks jau 21.reizi. Pēdējo gadu laikā pasākums audzis sevišķi strauji, pietuvojoties pasaules līmeņa standartiem. Tādēļ arī šogad tiks turpinātas aizsāktās tradīcijas, plašākā mērogā īstenoti iesāktie pilotprojekti un piedāvāti jauni risinājumi, ko nosaka aizvien pieaugošais dalībnieku skaits.

Liela daļa dalībnieku pārstāv biznesa vidi. Tieši pēdējo gadu laikā vērojama tendence, ka daudzi uzņēmumi izmantojuši ''Nordea Rīgas maratonu'' kā komandas saliedēšanas pasākumu, daudzos gadījumos pat aizstājot ikgadējās sporta spēles ar dalību pasākumā.

''2010.gadā Nordea komandā skrēja no 323 dalībnieki no 9 valstīm, un uzskatām, ka tas var kalpot par labu paraugu arī citiem uzņēmumiem darbinieku motivēšanā. Tieši tādēļ šogad vēlamies fokusēt savu uzmanību uz biznesa sektoru un motivēt visus Latvijas uzņēmumus izmantot šo lielisko sporta pasākumu gan savu darbinieku saliedēšanai, gan arī darba devēja tēla spodrināšanai,'' uzskata ''Nordea'' Bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis.

Reģistrēšanās

Reģistrēties iespējams ''Nordea Rīgas maratona'' mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un ''Nordea'' bankas filiālēs visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, taču reģistrēties visizdevīgāk līdz 15.martam.

''Nordea'' banka visiem saviem klientiem līdz 30.aprīlim piedāvā lielisku iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Patlaban reģistrējušies jau vairāk nekā 2600 dalībnieki no 32 pasaules valstīm. Lielākais dalībnieku skaits ir no Latvijas (1959 dalībnieki), liela pārstāvniecība ir arī no Somijas (176 dalībnieki) un no Vācijas (86 dalībnieki). Lielākā reģistrētā komanda dotajā brīdī ir ''Nordea'' ar 249 dalībniekiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu