Jansons sola papildināt zināšanas cilvēktiesību jomā (7)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais tiesībsargs Juris Jansons šodien pēc ievēlēšanas amatā žurnālistiem atzina, ka plānojot papildināt zināšanas cilvēktiesību jomā un sadarboties ar Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku, kura bija otra kandidāte šim amatam. Un pateicas visiem deputātiem, kas balsoja par viņu.

Jansons norādīja, ka vēloties sadarboties ar Kovaļevsku, jo viņa esot eksperts ar labām zināšanām. Tāpēc viņas piesaistīšana, piemēram, mācībspēka statusā, būtu vēlama.

Savukārt Kovaļevska sacīja, ka viņa neatteiktos no šāda piedāvājuma, ja tas tiku izteikts, un būtu gatava sadarbībai, tomēr vienlaikus viņa nevēloties atstāt tiesneša amatu un šo darbu darītu, ja būtu iespējams visu apvienot.

Runājot par deputātu balsojumu, Jansons norādīja, ka jebkurš balsojums, īpaši aizklāts, esot pārsteigums, savukārt Kovaļevska pārsteigta nejūtoties, jo šādi rīkoties politiķi jau esot solījuši iepriekš.

Jansons norādīja, ka viens no pirmajiem soļiem, ko viņš tagad plānojot darīt, esot mēģināt mainīt tiesībsarga kandidatūru izvirzīšanas kārtību, lai šis process būtu demokrātiskāks un saprotamāks sabiedrībai.

Tāpat Jansons tagad plānojot iepazīties ar Tiesībsarga biroju, tikties ar bijušo tiesībsargu Romānu Apsīti, kā arī pievērsties biroja budžeta un kapacitātes jautājumiem.

Jansons pateicas visiem, kas balsoja par viņu.

"Es pateicos par atbalstu visiem Saeimas deputātiem, kas šodien balsoja par manu kandidatūru. Es augsti novērtēju man izrādīto uzticību. Mani sagaida smags uzdevums - tuvākajā laikā Latvijā izveidot tiesībsarga institūciju, kas būtu autoritāte savā nozarē un patiesi strādātu cilvēku interešu aizstāvībai."

Viņš arī esot pateicīgs tiem deputātiem, kas šodien debašu laikā no Saeimas tribīnes izteica kritiskas piezīmes un nodeva savu balsi par labu citam kandidātam.

"Es vienmēr esmu atvērts konstruktīvai kritikai un sadarbības iespējām. Institūcija, kuras vadībai es šodien tiku izraudzīts ar Saeimas balsu vairākumu, a priori paredz maksimālu atvērtību un tajā pašā laikā maksimālu politisko neatkarību. Mans pienākums kā tiesībsargam ir aizstāvēt visas Latvijas tautas intereses, pasargāt katru valsts iedzīvotāju neatkarīgi no viņu nacionalitātes, politiskās pārliecības vai sociālā stāvokļa. Tas būs galvenais princips, kuru ievērošu savā darbā, " sola Jansons.

Jau vēstīts, ka Saeima šodien aizklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par tiesībsargu ievēlēja "Saskaņas centra" virzīto Jansonu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu