Grāmatā atklāj Rūdolfa Blaumaņa tēva pavāra talantu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Madris» laidusi klajā ilggadējās Rūdolfa Blaumaņa Braku muzeja vadītājas Annas Kuzinas grāmatu «Blaumaņu pavārgrāmata», kas veltīta rakstnieka tēvam Matīsam Blaumanim 190. dzimšanas dienā, informē izdevniecības pārstāve Sandra Zeimule.

Rūdolfa Blaumaņa tēvs bija pavārs. Līdz mūsdienām nav saglabājušās viņa gatavoto ēdienu receptes, bet par viņa prasmi liecina daudzie ēdieni, kurus dēls Rūdolfs izmantojis savos darbos. ‍

Pērc grāmatu www.madris.lv

«Blaumaņu pavārgrāmata»
«Blaumaņu pavārgrāmata» Foto: publicitātes

Ērgļu pusē joprojām saglabājas pārmantojamība, un tur dzīvojošās godu saimnieces devušas šai grāmatai savas receptes.

‍Grāmatu var baudīt gan garīgi, gan lasīt un gatavot ēdienus pēc interesantajām receptēm.

‍Ilustrācijai izmantoti materiāli no arhīviem un Jāņa Rozentāla zīmējumi.

Par autori

Grāmatas «Blaumaņu pavārgrāmata» autore ir Anna Kuzina. Ilgus gadus Anna ir bijusi Braku muzeja vadītāja. Arī tagad joprojām Anna veic muzeja pētniecisko darbu, jo Brakiem pieder viņas sirds vislielākā daļa, un līdz ar to dziļi iepazīst Ērgļu vēsturi un cilvēku likteņus.

Arī Blaumaņa dzīves un daiļrades izpēte notiek jaunā skatījumā. «Blaumaņu pavārgrāmata» veltīta rakstnieka tēvam Matīsam Blaumanim 190. dzimšanas dienā.

Drīzumā iznāks arī apjomīga grāmata: «Blaumanis tuvplānā. Daiļrades un dzīves hronoloģija (1863–1908)»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu