Jēkabsonei-Žogotai 11 punkti FIBA Eirolīgas finālturnīra pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Andrey Petukhov

Ar 11 punktiem FIBA Eirolīgas finālturnīra pirmajā spēlē pirmdien izcēlās latviete Anete Jēkabsone-Žogota, bet viņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Savā laukumā notiekošā finālastotnieka turnīra A apakšgrupas pirmās kārtas mačā UGMK ar 68:45 (21:14, 14:8, 13:17, 20:6) pieveica Polijas vienību Polkovices CCC.

Jēkabsone-Žogota nospēlēja 25 minūtes un 21 sekundi, kuras laikā realizēja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņa izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Laikā, kamēr Jēkabsone-Žogota atradās laukumā, UGMK basketbolistes guva par 18 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs vienībā.

Rezultatīvākā UGMK vienībā ar 17 gūtajiem punktiem bija Kendisa Pārkere, kura arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet 15 punktus guva Sandrina Grudā.

Nākamajos apakšgrupas mačos UGMK otrdien sacentīsies ar Košices «Goods Angels» no Slovākijas, bet trešdien centīsies salauzt Turcijas vienības Stambulas «Galatasaray» pretestību.

Pie uzvaras pirmajā mačā tika arī Ievas Kubliņas pārstāvētā Turcijas čempionvienība Stambulas «Fenerbahce», kas B apakšgrupas pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 69:44 (15:19, 13:12, 25:4, 16:9) pieveica Francijas vienību «Bourges Basket».

Kubliņa šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā metienus pa grozu neizpildīja. Latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu personīgo piezīmi.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 17 gūtiem punktiem un astoņām izcīnītajām bumbām zem groziem bija amerikāņu viesspēlētāja Endžela Makkotrija, bet Francijas kluba labā 11 punktus guva Edene Mijema.

Līdz ar to Turcijas klubs pašlaik izvirzījies B grupas līderos ar vienu panākumu vienā aizvadītajā mačā. Tāda pati bilance ir arī Krievijas klubam Vidnojes «Sparta&K», kas pirmajā kārtā ar 88:79 (21:20, 25:23, 18:17, 24:19) pārspēja Itālijas komandu Skio «Famila Wuber».

Finālturnīrs Jekaterinburgā risināsies līdz šīs nedēļas beigām. Tajā astoņas komandas, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīs viena apļa turnīru, bet divas labākās no katras grupas iekļūs pusfinālā. Pusfināla mači tiks aizvadīti piektdien, bet svētdien risināsies mačs par trešo vietu un fināls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu