«Dzeguzīte» un Raimonds Pauls aicina «Lidojumā ar gaisa balonu» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Sākot jauno gadu, kopā ar Raimondu Paulu bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte» sagatavojis jaunu dziesmu koncertprogrammu «Lidojums ar gaisa balonu».

Šoreiz vairāk tika piestrādāts pie kustībām (horeogrāfe Ieva Rudzīte) un skatuves noformējuma (scenogrāfs Juris Gals). Jaunā programma tika prezentēta pagājušā gada nogalē Latvijas Radio 1. studijā un koncertā Kuldīgā.

«Šogad vēlamies jaunās dziesmas parādīt plašākai auditorijai Rīgā, tāpēc 2013. gada 23. martā plkst. 16 kino «Splendid Palace» zālē piedāvāsim stundu garu koncertprogrammu visai ģimenei, kurā klausīsimies ne tikai labu mūziku, bet skatīsimies arī spilgtu skatuves noformējumu un atraktīvu horeogrāfiju,» uz koncertu aicina ansambļa vadītāja Zigda Martinsone.

Koncertā būs iespēja tikties ar Rausi nebēdnieku, kurš nav līdz galam izcepies, Vārnu ar pieneņpūku uz spārna, Veco burvi ar dabu, kas nesola neko labu, Zebru, kas nav zirgs, uzpūtīgo Pūpēdi, būs iespēja minēt, kas ir dzeltens kā mēness un pufīgs kā sēnes, kādas ir vēja krāsas.

«Dzeguzīte»

Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte» ir viens no populārākajiem bērnu ansambļiem Latvijā. Kopš 1973. gada ansambļa vadītāja ir Daila Martinsone. Ansamblī darbojas bērni vecumā no 3 līdz 13 gadiem. Ansamblī «Dzeguzīte» ir dziedājušas tādas Latvijā pazīstamas personības kā Latvijas Nacionālās operas solists Viesturs Jansons, dziedātāji Valters un Kaža (Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters), Gunārs Kalniņš, aktieri Mārtiņš Egliens un Leonarda Ķestere-Kļaviņa, tērpu māksliniece Kristīne Jurjāne, žurnāliste Ilze Jaunalksne, diriģents Farhads Stade un daudzi citi.

Ansamblim gadu gaitā ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar dažādiem latviešu komponistiem un mūziķiem, tomēr visproduktīvākā tā ir bijusi ar maestro Raimondu Paulu. Šīs sadarbības rezultātā ir tapušas neskaitāmas dziesmu programmas, cikli, muzikāli uzvedumi, ir izdoti CD ar dziesmām, kuras ir tuvas un mīļas jau vairākām klausītāju paaudzēm.

Bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte» regulāri piedalās dažādos koncertos, konkursos, festivālos un labdarības pasākumos Latvijā un citur pasaulē. Ar lieliem panākumiem «Dzeguzīte» ir sniegusi koncertus Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Polijā, Somijā, Dānijā, Bulgārijā, Ukrainā, Moldovā, Beļģijā, Itālijā, Grieķijā un Amerikā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu