Prezidents dosies pirmajā valsts vizītē uz Rumāniju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien dosies valsts vizītē uz Rumāniju, kas būs pirmā Latvijas prezidenta valsts vizīte šajā valstī pēc neatkarības atgūšanas.

Prezidenta Preses dienestā informēja, ka Zatlers un Lilita Zatlere uz Rumāniju dosies trešdien, bet vizītes pasākumi paredzēti 3. un 4.martā.

Ceturtdien Valsts prezidentu un Zatleres kundzi pie Kotročeni pils sagaidīs Rumānijas prezidents Trajans Besesku (Traian Basescu) un Marija Besesku (Maria Basescu) kundze. Sagaidīšanas ceremonijai sekos abu valsts augstāko amatpersonu tikšanās un delegāciju sarunas. Vizītes laikā Zatlers tiksies arī ar Rumānijas premjerministru Emīlu Boku (Emil Boc).

Tikšanos laikā tiks pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, īpaši ekonomisko sakaru attīstība, sadarbība Eiropas Savienības ietvaros, tostarp Eiropas Savienības Austrumu partnerības programma, kā arī drošības politika un NATO aktualitātes.

Savukārt darba pusdienās ar rumāņu lielākajiem uzņēmējiem tiks aktualizēti jautājumi par abu valstu ekonomisko sakaru attīstību un uzņēmēju sadarbības iespējām.

Zatlers piedalīsies arī vainaga nolikšanas ceremonijā pie nezināmā kareivja kapa, bet dienas beigās prezidents ar dzīvesbiedri piedalīsies Rumānijas pirmā pāra rīkotajās valsts vakariņās.

Savukārt Lilita Zatlere vizītes pirmajā dienā apmeklēs nedzirdīgo un vājdzirdīgo bērnu bērnudārzu, kā arī apskatīs Kotročeni pilsētas muzeju.

Vizītes otrajā dienā, 4.martā, prezidents apmeklēs Sinajas pilsētu, kur dienas pirmajā daļā apmeklēs Pelešas pili un Sinajas klosteri. Savukārt dienas turpinājumā Valsts prezidents piedalīsies Sinajas pilsētas mēra rīkotajās darba pusdienās, lai pārrunātu Latvijas un Rumānijas starpreģionālo sadarbību.

Oficiālajā delegācijā uz Rumāniju dosies arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, Latvijas vēstnieks Rumānijā Einārs Semanis, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu