No «Koru Kariem» aiziet Aijas Lielvārdes koris (489)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

17. martā, trešajā raidījumā, TV šovā «Koru kari 3» dalībnieki sniedza priekšnesumus svešvalodās, dēvējot to par pasaules hitu nedēļu. Šovu pameta Aijas Andrejevas Lielvārdes «Sarkainais teiksmu koris», kurš uzstājās ar dziesmu «La Bambola». Šoreiz žūrijas pārstāvjiem Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam pievienojās dziedātāja Olga Rajecka. Tāpat muzikālu priekšnesumu sniedza «Čigānzēni» ar dziesmu «Čigānu mīlas popūrijs».

Īsi pirms šova sākuma, kurš, kā ierasts, TV ekrānos skatāms plkst. 20:00 katru svētdienu, dziedātājs, šova «Koru kari» vadītājs Lauris Reiniks sociālā tīkla «Twitter» kontā pateicās režisoram un atrādīja apjomīgā scenārija lapas:

Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Tikmēr žūrijas pārstāve Ieva Kerēvica šova sākuma daļā nepiedalījās, jo atradās Dailes teātrī, aizkavējās un ieradās tikai raidījuma laikā.

Koru cīņu sāka Rēzeknes «Zaļo pakalnu koris» Normunda Zuša vadībā ar spāņu dziesmu «Volare» un saņēma trīs astotniekus no žūrijas - 24 punkti.

Otrie uz skatuves kāpa Dobeles «Violetais ceriņu koris» ar Ievu Sutugovu. Ieva ar kora dalībniekiem izvēlējās dziesmu krievu valodā par Šurika piedzīvojumiem, kas latviski skan - «Dziesma par lāčiem». Dobeles koris saņēma 25 punktus.

Pēc Dobeles kora uzstāšanās mūziķis GoranGora sociālā tīkla «Twitter» kontā raksta:

«Nu, ja «Pesnja pro medvedjei» ir pasaules hits, tad es esmu Līgo vakars - Latviešiem liekas, ka super, bet Pasaulei - nu, tā...»

Pēc Ievas Sutugovas kora priekšnesuma, skatītājus priecēja Cēsu «Karmīnkrāsas karoga koris» Marta Kristiana Kalniņa vadībā. Cēsu koris izpildīja dziesmu spāņu valodā «Asereje».

Olga teic: «No kora dziedāšanas neko nesaprotu.»

Tomēr kori novērtēja ar 9 punktiem, tāpat kā pārējie žūrijas pārstāvji. Marta Kristiana Kalniņa koris tika novērtēts ar 27 punktiem.

Ceturtie uzstājās Aijas Andrejevas Lielvārdes «Sarkanais teiksmu koris» ar dziesmu itāļu valodā «La Bambola». Aija un koris saņēma 25 punktus.

Iepriekšējā raidījuma Aijas Andrejevas kora uzstāšanās:

Liepājas «Sudraba viļņu koris» un tā vadītājs, rokeris Guntis Veits izpildīja populārās vācu grupas «Rammstein» dziesmu «America», pārsteidzot žūriju un skatītājus ar oriģinālu un enerģisku priekšnesumu. Laurim Reinikam patika, savukārt žūrija atzina, ka nav sapratuši priekšnesuma vēstījumu. Kerēvica teic, ka korim dziesmu vajadzējis burtiski izvarot, un Rajecka atzina, ka neko nav sapratusi. Galu galā Veita koris saņēma 24 punktus.

Pēdējie uz skatuves devās atraktīvie Rīgas «Zelta saules koris» ar Normundu Jakušonoku, izpildot dziesmu «Azzurro», saņemot vakar augstāko vērtējumu - 28 punktus.

Pēc koru priekšnesumiem Olga Rajecka skaidro, ka tad, ja viņai būtu tāds šovs, neviens no dalībniekiem netiktu izbalsots, kā arī pauž nožēlu, ka Māras Holšteines-Upmanes koris pagājušajā raidījumā tika izbalsots.

Arī grupa «Latvian Voices» un Elza Natha priecēja klausītājus ar skanīgiem priekšnesumiem. Savukārt šova noslēgumā dziesmu «Pasaule, pasaulīt» izpildīja raidījuma žūrijas pārstāve Olga Rajecka.

Komentāri (489)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu