Doļģes jaunais šovs – par maz provokāciju! (166)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tv3.lv

Noskatījos pirmos divus jaunā TV3 sarunu šova "Vīrietis uz paklāja" raidījumus un radās vismaz divi jautājumi - vai tiešām sievietēm patīk parunāties ar sabiedrībā pazīstamu vīrieti, tā arī neko īsti neuzzinot, un kāda jēga no gana matriarhālām bezatbildes piezīmēm, uz kurām raidījuma viesis pat nevar reaģēt, jo tās nedzird?

Izklaidējoša un it īpaši attiecību tēmu skaroša tipa sarunu šova Latvijā jau kādu laiku nebija, un tas patiesībā ir dīvaini. Formāts interesants, uzstādījums labs. Taču tā arī neradās pārliecība, ka Elīnas Doļģes un Leonardas Ķesteres-Kļaviņas vadītais jaunais raidījums "Vīrietis uz paklāja" spēj uzrunāt mērķauditoriju – Latvijas sievietes, kur nu vēl vīriešus.

Abi pirmo divu raidījumu viesi – Māris Gulbis un Varis Vētra – ir tautā pazīstamas personas ar savu publisko imidžu. Gana interesanti tipāži, no kuriem varētu uzzināt daudz ko vairāk. Diemžēl šis sarunu šovs vismaz pagaidām atstāj virspusēju un ar diezgan patukšu koķetēriju piesātinātas noskaņas iespaidu. Noskaties un – aizmirsti!

Ja raidījuma mērķis ir vienkārši papļāpāt riņķī un apkārt, maksimāli daudz pieminot vārdu "seksīgi", tad, protams, mērķis ir sasniegts. Taču šaubos, ka tas tā ir domāts. Spriežot pēc nosaukuma, raidījuma veidotāju vēlme ir atklāt konkrētā viesa patiesos uzskatus par attiecībām, parādīt viņu īpaši intīmā gaismā. Tomēr tādā gadījumā

raidījuma vadītājām būtu jābūt daudz agresīvākām un tiešākām, jāspēj provocēt tā, lai viesis būtu tuvu mulsumam un padotos sievišķajam spiedienam.

Gan no abu vadītāju, gan tā saukto eksperšu puses ik pa laikam izskan tādas atslēgas frāzes kā "uztaisīt dvēseles striptīzu", "nazi pie rīkles", "uz paklāja valdošā seksualitāte" un "mēs esam gana seksīgas", taču patiesas provokācijas nav.

Šajā gadījumā atmiņā uzpeldēja kādreiz tik populārie "Dāvida šovi" telekanālā TV5 – protams, viņš bija kaitinošs, bet atminies, cik daudz viņš spēja izspiest no sarunu šova dalībniekiem ar savu atklāto kretīnismu šā vārda vispozitīvākajā nozīmē?

"Vīrietis uz paklāja" - Māris Gulbis
"Vīrietis uz paklāja" - Māris Gulbis Foto: TV3.lv

Interesanti ir arī tas, ka izaicinošākas piezīmes nāk tieši no eksperšu puses, taču viņas neatrodas studijā un viesis līdz ar to nevar uz tām reaģēt un atspēkot, kas būtu gana interesanti, īpaši uz tādām replikām kā "latvietis ir un paliek zemes arājs" vai "mazāk par 30 [bijušām sievietēm] nedrīkst teikt".

Lai viss nebūtu tikai melnās krāsās mālēts, atzīmēšu, ka tīri labi patīk studijas romantiskais iekārtojums, arī Rīgas naksnīgā un brīžiem spraigā videoprojekcija fonā darbojas apbrīnojami efektīgi, un divu paralēlo ekrānu elements – viesis un ekspertes – arīdzan ir atraktīvs. Kā smejies, pat Markusa Rivas komponētajai fona mūzikai šajā gadījumā nav ne vainas.

Forma tātad, ir, vajadzīgs daudzreiz provokatīvāks saturs. Piemēram, kā ar kādu striptīzdejotāju studijā? Raidījuma reitingi no tā noteikti neciestu... Nevēlos teikt, ka vārds “seksīgi” būtu jāuztver tikai tik šauri un tieši, taču tas tomēr ir TV šovs un ar mērenu pakoķetēšanu šāda kliedzoša uzstādījuma gadījumā tomēr ir par maz. Ja reiz tas vīrietis ir dabūts uz tā sasodītā paklāja, tad, dāmas, – drosmīgāk!

Komentāri (166)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu