Priedes «Trīspadsmitā» atdzimst «Cēzarā». Pirmizrāde (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tieši latviešu dramaturģijas klasiķa Gunāra Priedes 85.dzimšanas dienā teātra klubā «Austrumu Robeža» atdzims viņa 1966.gadā rakstītā luga «Trīspadsmitā». Ar nosaukumu «Cēzars» to mūsdienās integrējis jaunais režisors Toms Auniņš.

Režisors Toms Auniņš:

«Fenomenāls darbs, kas traģikomiskā veidā atspoguļo jaunās enerģijas ielaušanos vecajā kārtībā. Apbrīnojami aktuāls arī šodien. Tā būs izrāde, kas liks paskatīties uz mūsdienu kultūras un šovbiznesa vidi pilnīgi citām acīm.

Visi trīs izrādē iesaistītie aktieri Kaspars Dumburs, Marija Bērziņa un Anna Ķirse-Auniņa ir vitāli un dzīvi apliecinoši mākslinieki.

Katrs pārstāv savu vidi, savu domāšanas veidu, katrs ienes darbā savu pieredzi un skatījumu uz mākslu, kā rezultātā veidojas interesanta uzskatu sadursme, atklājot dzīves un mākslas attiecības jaunā veidā.»

Producente Diāna Bērza:

«Interesanti, ka «CĒZARA» pirmizrādi apvij gluži maģiski datumi: dcdsxsf

15.martā pirms 2057 gadiem, t.i., 44. g.p.m.ē. miris leģendārais romiešu militārais un politiskais līderis Gajs Jūlijs Cēzars. Bet lugas autors Gunārs Priede 17.martā svinētu savu 85.jubileju. Es ticu šādām Likteņa zīmēm, kuras parāda, ka izrāde iestudēta īstajā vietā un īstajā laikā. Skatīsimies, kāda skatuves maģija apvīs mūsu jauno Latvijas mūzikas dueta Kapelmeistars Group līderi Cēzaru Kalniņu?!»

Vai Cēzara Kalniņa jaunības maksimālismā radītā mūzika ir īsta māksla vai subkultūra?

Vai to var izlemt viena mūzikas izdevniecības direktore Anita Sondore?

Un kurš saka, ka divas nedēļas ir par maz, lai iemīlētos?

Mūzika: Kapelmeistars Group un Imants Kalniņš

Tērpi un scenogrāfija: Vita Radziņa

Pirmizrāde: 17.martā plkst.19:00

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu