Bērnu atsauksmes pēc šova "Mazo dziesmas Latvijai" (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 27.02., ar skanīgām dziesmām iesākās lielākā un skaistākā LNT pavasara muzikālā sacensība „Mazo dziesmas Latvijai” jo bērni ir mūsu svētība. Mazo dziesmas pieskandināja visu Latviju.

Bērni jūtas droši par savām balsīm!

"Es esmu ļoti priecīga, ka bērnu dziedāšana tiek vērtēta konkursā. Esmu 16 gadus vadījusi Olgas Disenīti un esmu ļoti pagodināta, ka būšu 11 nedēļas žūrijā, kopā ar bērniem, ka redzēšu viņu izaugsmi, viņu talanta izpausmes, ko tad viņi var un ko vēl labāk var, un kāda ir viņu muzikālā gaume, protams, ko viņiem teiks priekšā vecāki un viņu skolotāji, to jau es redzēšu. Galvenais, lai ir laba mūzika, pārējais jau būs, jo visi šie bērni ir ļoti talantīgi," izsakās šova žūrijas pārstāve, dziedātāja Olga Rajecka.

Pirmajā raidījumā bērni dziedāja savas mīļākās dziesmas un saņēma arī žūrijas vērtējumu, kurš visu 11 nedēļu garumā summēsies fināla balsojumam.

"Uzstājoties mazliet bija satraukums, bet, kā vienmēr, var labāk," stāsta dalībniece Kristīne Cielava. "Žūrijas vērtējums bija labs, bet vienmēr būs kur augt!"

"Man ļoti patika, kā es uzstājos, man šķiet, ka viss izdevās, man patika. Žūrijas vērtējums man likās diezgan labs," secina Emīls Mangulis.

Dalībniece Valērija Satibaldijeva atklāj, ka uz skatuves jutusies ļoti labi: "Kad uzstājos, es jutos ļoti labi. Žūrija, man liekas, mūs vērtēja labi."

Bet Ralfs Liģeris nenoliedz, ka konkurss tomēr nav viegls: "Pēc šī koncerta es domāju, ka būs ļoti grūts konkurss!"

Vecāki tomēr uztraucas

Mazajiem māksliniekiem koncertā klātienē līdzi juta viņu mammas, tēti, brāļi un māsas, krustmātes, klasesbiedri un skolotāji. Bērnu smiekli un prieks virmoja gaisā.

"Mums bija liels gods atklāt šo skaisto pasākumu, es domāju, ka pirmajai reizei bija labas atzīmes. Bijām ļoti uztraukušies, kā jūs redzējāt visi, un domājām, lai viņa labi nodziedātu, bez kļūdām. Domāju, ka viņai tas viss izdevās," atzīstas Viktors, Valērijas tētis.

"Mums pirmais raidījums bija tāds, kur rokenrols. Nu tad mums rokenrols izskanēja tā, kā tam vajag būt, vakarā redzēsim vecmāmiņas reakciju: ja viņa izlēks no gultas un sāks dejot, tad skaidrs, ka viss ir izdevies. Bet to mēs vēl uzzināsim. Ļoti uztraucos, bet katrā ziņā, kad viņš sāka dejot un kad viņam acis iemirdzējās, sapratu, ka viss ir kārtībā, un uztraukums arī pazuda," stāsta Emīla vecāki.

Linda, Emīla mamma, stāsta, ka satraukums tomēr bijis:

Vēl vakar mums bija ļoti liels satraukums, jo Emīls pagājušo nedēļu bija apslimis un tad vēl vakar es domāju - ārprāts!

"Vai tiešām viņš visu izdarīs tā kā vajag? Bet nu šodien es esmu ļoti priecīga par viņa sniegumu!"

"Kristīnītes šodienas uzstāšanās man ļoti patika, protams, sākumā kājas un rokas drebēja, sirsniņa satraukusies bija, bet, kad jutu, ka Kristīnīte ir atbrīvojusies un sāk kustēties uz skatuves, tad arī viss tā mierīgāk palika ap sirsniņu. Protams, gaidīju beigas un žūrijas vērtējumu, kad Mārtiņš Brauns ielika 8, tas jau ir praktiski 10, un tas ir liels sasniegums mums. Paldies," pateicas Simona, Kristīnes mamma.

Ko bērni gatavo nākamajai nedēļai?

Arī nākamais koncerts solās būt sirsnīgs, mīļš un dziesmots, jo mazie dziedātāji konkursam gatavo Latvijā populāras un radiostacijās iecienītas dziesmas.

Emīls Mangulis: "Nākošajā raidījumā es dziedāšu lēnu gabalu. Vajadzēs vairāk paspēlēt klavieres un pamācīties lēnās dziesmas dziedāt!"

Valērija Satibaldijeva: "Nākošajā koncertā jūs dzirdēsiet no manis skaistu latviešu dziesmu."

Ralfs Liģeris: "Nākamajā koncertā jūs varat no manis gaidīt vairāk kustēšanos un jautrāku dziesmu."

Kristīne Cielava: "Nākošajā koncertā man palīdzēs mans mazais brālis un māsīca."

Bērni ar burvīgajām eņģeļu balsīm kopā ar LNT skatītājiem būs vēl 10 krāsainas nedēļas. Kopā smiesies, dziedās un sagaidīs pirmos pavasara sniegpulkstenīšus!

"Šie bērni ir tomēr sabiedrības pati labākā daļa, jo jūs redzējāt paši - viņi dzied, ada, sporto, viņiem ir mājās dzīvnieki, viņi rūpējas par tiem, viņi labi mācās, dejo deju kolektīvos, viņi dara visu. Viņi īstenībā ne par ko neuztraucas. Viņiem jāuztraucas tikai par to, lai balss nebūtu ciet, bet vaļā. Pārējo viņi iemācīsies nedēļas laikā, jo šeit ir paši labākie," tā Olga Rajecka.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu