Lidošanas instruktors: «Dabūju pa purnu no Džekija Čana» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14. marta vakarā k/t «Citadele» svinīgi tika atklāta filmas «Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks» pirmizrāde. Filmā bija redzama arī Holivudas aktiera Džekija Čana filmēšanās Latvijā. Pirmizrādes svinībās latviešu «Aerodium» lidošanas instruktori Artūrs Kāršenieks, Kaspars Rums un Guntis Šefers stāsta par sadarbību ar pasaulē populāro aktieri, atklājot interesantākos piedzīvojumus. Tāpat arī Ivars Beitāns atklāj, kā izdevies pierunāt Džekiju Čanu braukt uz Latviju.

TVnet jau vēstīja, ka «Aerodium» valdes priekšsēdētājam Ivaram

Beitānam bija nepieciešami divi gadi, lai pierunātu aktieri Džekiju Čanu

ierasties Latvijā, – viņam tas izdevās, turklāt tik nozīmīgā gadījumā – Džekijs Čans Latvijā filmēja fragmentu savai pēdējai filmai.

Ivars piebilst, ka viesošanās laikā Džekijs negribēja tikties ar īpašiem viesiem, tostarp arī Valdi Dombrovski, kuram Čans atvēlējis vien pārdesmit minūtes, jo nevēlējās tikties ar politiķiem.

"Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns
"Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Džekijs iekausta par cepumu nomešanu un atkritumu nešķirošanu

Ikdienā ar Džekiju Čanu strādāja lidošanas instruktori, kuri dublēja Holivudas aktieri filmā un apmācīja lidot arī Džekiju. Artūrs Kāršenieks stāsta: «Dabūju pa purnu no Džekija Čana. Dabūju tā, ka izslēdzos. Tālāk arī neko daudz vairs neatceros (smej).» Izrādījās, ka Džekijs un Artūrs atradušies gaisa tunelī un vēja maiņas dēļ Džekija roka lielā ātrumā triekusies pret Artūru. Tas bija nejaušs gadījums, bet Artūrs stāsta, ka ne vienīgais – reiz viņš netīšām nometis cepumus uz zemes un par to saņēmis dunku sānos. Tāpat arī saņēmis iekaustīšanu par atkritumu nešķirošanu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Džekijs Čans neprot peldēt

Iespējams, ka, vērojot filmas, kurās piedalās aktieris Džekijs Čans, šķiet – viņš visu prot! Tomēr nē, Džekijs Čans neprot peldēt. Lidošanas instruktors Kaspars Rums teic: «Laikā, ko pavadījām kopā ar Džekiju, mēs dzirdējām daudz stāstu. Vienā no tiem viņš teica, ka reiz meties ūdenī glābt draugu, lai gan neprot peldēt. Tad vēlāk tur jau Džekiju glāba…» Kaspars skaidro, ka Džekijs ir pieredzējis ļoti daudz un jau kopš sešu gadu vecuma darbojas kinoindustrijā, tātad Džekija ieguldījums kino šobrīd ir 52 gadi.

Guntis Šefers sievietes lomā

Instruktors Guntis Šefers atklāj, ka gaisa tunelī filmējās ar Džekiju sievietes parūkā. Tomēr Guntis neskumst, vien piebilst, ka filmēšanas laikā joku par viņa sievietes lomu netrūka. Tāpat Guntis atklāj, ka Džekijs ir ļoti punktuāls cilvēks un tam, kurš kavēja filmēšanos, vienmēr bija jāskrien apkārt gaisa tunelim. Čans ir ļoti precīzs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu