Muižniecei jauna versija par "protokola lietu" (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šī nedēļa atnesa arī ziņu, kas met ēnu ne vien uz parlamenta darbu, bet arī Satversmes tiesas tiesnesi - bijušo parlamenta Juridiskās komisijas vadītāju Vinetu Muižnieci. Iespējams, viltots Saeimas komisijas protokols, kā dēļ tālāk netika virzīti grozījumi Krimināllikumā, kas paredzēja bargākus sodus par pārkāpumiem partiju finansēšanā.

Pati Muižniece gan apgalvo, ka tā bijusi vien tehniska kļūda un viņa to apzināti nav panākusi. Tomēr LTV raidījums „De facto" svētdien ziņoja, ka tā rīcībā esošie dokumenti liecina, ka protokols tomēr mainīts ar pašas Muižnieces ziņu.

Komisijas darbinieces esot apgalvojušas pretējo, ka tieši Muižniece likusi pārrakstīt Saeimas Juridiskās komisijas 2009.gada 1.septembra sēdes protokolu - dokumenta melnrakstā arī redzams, ka izsvītrota sadaļa, kurā redzams balsojums, savukārt tas aizstāts ar Muižnieces viedokli, kuru pati toreizējā Saeimas deputāte Muižniece uz baltas lapas uzrakstījusi un likusi darbiniecēm ierakstīt protokolā.

Redzot, ka tagad šāda informācija nākusi atklātībā, savu versiju par notikušo mainījusi arī pati Muižniece: "Šis dokuments pilnīgi noteikti, es tikai nezinu, kur tas ir no mana galda droši vien paņemts, tad ir interesanti, protams. Bet jā, es šādu viedokli paudu komisijā un piedāvāju kolēģiem šādu lietu apspriest, un vaicāju komisijai, vai komisija piekrīt šādam risinājumam, kam piekrita," tā atzina Muižniece intervijā "De facto". (Skat. video.)

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu