Atklāts LNT jaunais šovs "Mazo dziesmas Latvijai"! (108)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo svētdien, 27.02., LNT vēra priekškaru sezonas jaunajam šovam “Mazo dziesmas Latvijai”! Iepazīšanās raidījumā bērni dziedāja savas iemīļotākās dziesmas. Žūrija visaugstāk novērtēja mazo Agati Albekeiti no Skrīveriem.

Muzikālais lielprojekts turpināsies 11 svētdienas

Jaunā šova priekškaru šo svētdien vēra un koncertu vadīja LNT seja Māris Grigalis un operdziedātāja Evita Zālīte. Kā izrādās, kopumā šova atlasei pieteicās 537 dziedātāji no visas Latvijas. Pēc atlasēm vien deviņi mazie dziedātāji startē jaunajā šovā.

Par šova “Mazo dziesmas Latvijai” krusttēvu tika izvēlēts valsts prezidents Valdis Zatlers,

kas ar kundzi apmeklēja pirmo šova raidījumu. "Novēlu jums visiem daudz, daudz prieka - lai jums viss izdodas," šovā novēlēja prezidents Valdis Zatlers.

“Ir nozīmīgi, lai ir kas tāds, kas ar mīlestību ierobežotu mūsu egoismu. Un tie ir bērni, kuri palīdz mums daudzas lietas ieraudzīt no jauna... Bērns ir svētība, noslēpums – un mēs varam ar aizturētu elpu vērot, kas no tā attīstīsies... Dziesma ir arī veids, kas liek apskatīties citādāk uz bērnu,” par šova būtību izsakās mācītājs Juris Rubenis.

LNT jaunais šovs tika atklāts ar visu šova dalībnieku kopīgu dziesmu – U. Marhilēviča/G. Rača “Tikai tā”, kuru, kas

interesanti, uz televīzijas ekrāniem pavadīja arī subtitri. Tas tamdēļ, lai var citi bērni dziedāt līdzi!
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Uzvarētājam ceļojums uz Disnejlendu!

Lai gan šajā spēlē nebūs izbalsošanas un atgriešanās, deviņas skanīgās bērnu balsis tomēr vērtēs arī žūrija. Šoreiz tajā bija dziedātāja Olga Rajecka, dziedoša aktrise, televīzijas raidījuma vadītāja Vita Bačunaite un komponists Mārtiņš Brauns.

Katrā koncertā visi dalībnieki saņems punktus, kas summēsies viņu fināla balsojumam.

Maija pēdējā raidījumā tiks noteikts uzvarētājs, kuram tiks dota iespēja aizceļot uz sapņu Disnejlendu Parīzē. Skatītāji šajā šovā varēs balsot bez maksas.

Dalībnieku dosjē un žūrijas vērtējums pirmā raidījuma koncertam

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Agate Albekeite ir Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 3. klases skolniece. Brīvajā laikā Agatei ļoti patīk dziedāt, zīmēt, vizināties ar divriteni! Tāpat Agate apmeklē Skrīveru mākslas skolu, dzied korī un darbojās riteņbraukšanas pulciņā. Taču nākotnē meitene par visu vairāk vēlas kļūt par slavenu dziedātāju.

Žūrijas vērtējums: 29 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Desmitgadīgais Kristaps Solovjovs mācās Talsu pamatskolā un paralēli arī Talsu mūzikas skolas kora klasē. Viņam ļoti patīk dejot arī tautas dejas, tāpēc savas spējas viņš pierāda arī tautas deju kolektīvā „Sprīdīši”. Brīvajā laikā Kristapam pie sirds iet sportošana, tāpēc, kad vien sanāk, kopā ar tēti viņi abi spēlē hokeju, futbolu un slēpo. Kristapam ļoti patīk arī ceļot, bet mīļākā vieta pasaulē ir viņa mājas Talsos!

Žūrijas vērtējums: 28 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Emīls Mangulis paralēli mācībām Ogres pamatskolā cītīgi apmeklē arī Ogres mūzikas skolu, basketbola skolu un vokālo studiju. Zēna talants un vēlme dziedāt vainagojušies ar panākumiem – 2008.gadā dziedājis Gavrošas lomu mūziklā „Les Miserables”, ar grupu „The King Boys” bijis finālists konkursā ”New wave juniors 2010”, kā arī daudzu citu vokālo konkursu laureāts. Bez dziedāšanas Emīlam ļoti patīk spēlēt arī basketbolu, taču puikas dzīves lielākais sapnis ir koncertēt pa visu pasauli un vadīt pašam savu muzikālo šovu.

Žūrijas vērtējums: 26 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Alīna Ņikitina ir smaidīga un dzīvespriecīga dziedātāja no Cēsīm. Meitene mācās Cēsu pilsētas pamatskolas 3.a klasē. Paralēli mācībām meitene apgūst vijoļspēli A.Kalniņa Cēsu mūzikas skolā un dziedāšanu Cēsu bērnu un jauniešu centrā. Brīvajā laikā lasa grāmatas, un viņai ļoti patīk arī slēpot. Brīvdienas vislabprātāk mazā dziedātāja pavada, ceļojot kopā ar ģimeni, bet viņas nepiepildītais sapnis ir kādreiz aizbraukt uz Parīzi. Mājās Alīnu vienmēr gaida sunītis Cebo, bet, kad Alīna spēlē vijoli, tad vienmēr četrkājainais draugs dzied līdzi! Mūzikas skolotāja par Alīnu saka – viņa ir īsts spridzeklītis!

Žūrijas vērtējums: 26 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Meitene mācās Ludzas 2.pamatskolā, ļoti lepojas, ka dzīvo Latvijas senākajā pilsētā Ludzā, un uzskata, ka tā ir arī skaistākā, jo to ieskauj pieci ezeri! Ārpus pamatskolas Valērija mācās arī Ludzas Mūzikas pamatskolā un darbojas Ludzas Bērnu un jauniešu centrā – vokālajā studijā „Spices”. Valērija attīsta arī savas vijoļspēles prasmes un nākotnē sapņo kļūt par vijolnieci un būt par Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti.

Žūrijas vērtējums: 25 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Adrija Silva Kukuvasa ir septiņgadīga pirmklasniece no Mārupes. Paralēli mācībām Mārupes pamatskolā meitene apgūst ģitārspēli Mārupes mākslas un mūzikas skolā. Jau trīs gadu vecumā mazo dziedātāju konkursā „Cālis” ieguvusi skaļākā cāļa titulu. Adrijai ļoti patīk kaķi, tāpēc arī mājās ir kaķis Džokijs, kurš dažkārt kliedē garlaicību. Viņas lielākais sapnis ir tēlot feju kādā mākslas filmā.

Žūrijas vērtējums:25 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Žūrijas vērtējums: 25 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ralfs Liģeris mācās Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā – eifonija klasē un dzied popgrupā „Smaidiņš”. Madonas sporta skolā Ralfs apmeklē slēpošanas pulciņu, taču lielāko Ralfa ikdienas daļu aizņem mūzika, jo tā viņam patīk vislabāk. Ralfs nākotnē vēlas kļūt par profesionālu mūziķi un jau tagad apzināti dodas uz savu lielo dzīves mērķi.

Žūrijas vērtējums: 25 punkti

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Gabors Goldmanis mācās Rīgas 6.vidusskolā, bet paralēli arī Jāzepa Mediņa 1.mūzikas skolā - 1.kora klasē. Puisis dzied Jāzepa Mediņa zēnu korī, kā arī mācās spēlēt klavieres, vijoli un nedaudz blokflautu. Ir ieguvis sertifikātu par Rīgas Doma kora skolas mūzikas pirmsapmācību. Paralēli visām muzikālajām aktivitātēm puisis labprāt zīmē un nodarbojas ar peldēšanu. Un neskatoties uz to, ka viņam ļoti patīk dziedāt, zēns apsver iespēju kādreiz dzīvē kļūt par ārstu.

Žūrijas vērtējums: 24 punkti


Komentāri (108)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu