Sutugova: «Mēs cīnāmies, lai Dobeles slimnīcai tiek 10 000 eiro» (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Skanīgās balss īpašniece, dziedātāja Ieva Sutugova (21) TV3 muzikālajā šovā «Koru kari 3» ir Dobeles violetā ceriņu kora vadītāja. Šajā šovā Ieva piedalās, jo uzskata, ka ne tikai koristi, bet arī koru vadītāji un kormeistari iemācās sastrādāties komandā. Ievai un viņas vadītajam Dobeles korim ir cīņas spars un viņi gatavi daudz strādāt, lai uzvarētu šovā un galveno balvu 10 000 eiro varētu nodot drošās rokās - Dobeles slimnīcas bērnu nodaļai.

Ieva Sutugova sarunā ar TVNET atklāj, ka 2013. gads viņai sācies īpaši rosīgi. Dziedātāja ar pašas komponēto dziesmu «Cold heart» piedalījās Eirovīzijas nacionālā dziesmu konkursa finālā, bet šobrīd piedalās aktuālajā TV šovā «Koru kari 3», kur vada savas dzimtās pilsētas Dobeles violeto ceriņu kori. Vaicājot, kādu mērķu vadīta enerģiskā dziedātāja Ieva Sutugova nolēma startēt šajā muzikālajā spēkošanās šovā, viņa teic: «Manuprāt, šis ir ļoti labu motīvu vadīts šovs. Šeit cilvēki iemācās vārda «komanda» galveno nozīmi!»

Atšķirībā no citiem «Koru karu» kolektīviem Ievas vadītajā Dobeles korī nepiedalās koristi, kas jau iepriekš piedalījušies dažādos TV šovos vai vēl kādos projektos un gozējušies medijos. «Un tas ir ļoti labi! Šovi nav viņus sabojājuši! Viņi ir kolosāli, un es par to ļoti priecājos!» savus koristus raksturo Ieva.

Cīņa šajā šovā ir spraiga, jo Dobeles korim ir arī sīvi konkurenti – citu Latvijas pilsētu kori: «Visi kori savā starpā ir konkurenti, tas, protams, nav izslēdzams, bet vajag tomēr atcerēties, kas ir īstais mērķis, kādēļ piedalāmies šajā šovā.» Lai katru svētdienu Dobeles koris TV skatītājus priecētu ar krāšņiem un muzikāliem priekšnesumiem koristi un pati Ieva miegam atvēl arvien mazāk laika: «Mēģinājumi notiek, ir saspringts grafiks. Tomēr visi koristi vēl joprojām brauc uz mēģinājumiem ar lielu prieku.»

Katru svētdienu uz šova tiešraidi ierodas arī Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, kurš sarunā ar TVNET atzinis, ka ļoti lepojas, ka šajos «Koru karos» pārstāvēta Dobele un tieši spriganā Ieva ir kora vadītāja. Pašvaldība iespēju robežās atbalsta arī kori, piešķirot finanses transporta izdevumiem. «Spridzāna kungu pazīstu jau sen, pirms viņš vēl kļuva par Dobeles mēru. Viņš ir sirdscilvēks - vienmēr atbalsta un cer, ka viņa cilvēki tiks tālu!» nosaka Ieva.

Dziedātāja ar savu kori apņēmības pilna šovā iet līdz galam, līdz pat uzvarai: «Mēs taču cīnāmies, lai Dobeles slimnīcas bērnu nodaļa tiktu pie šīs balvas! Lai mums labi skan!»

Savu dzimto Dobeli dziedātāja raksturo pāris vārdos: «Ar Dobeli man saistās labas atmiņas. Tas ir sākums daudz kam labam – mācības un ģimene. Dobele man joprojām ļoti patīk, jo tur ir kluss un kārtīgs!» Uz dzīvi Rīgā no dzimtajām mājām Dobelē Ieva pārcēlās pēc 9. klases. Viņai tobrīd bija 15 gadi, un Ieva viena pati sāka patstāvīgi dzīvot galvaspilsētā un sāka studijas Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas džeza un populārās mūzikas nodaļā. «Nu tā ir sanācis, ka ļoti agri kļuvu patstāvīga, bet tas laikam man šūpulī ielikts. Ir par sevi jācīnās!» viņa piebilst.

Vaicājot dziedātājai, vai bija ļoti grūti iekarot un pierādīt sevi Latvijas mūzikas tirgū un šovbiznesā, viņa paskaidro, ka mūziķim ir jābūt daudzveidīgam. «Ir daudz kas jādara un jāprot. Ir daudz jādzied, lai sākumā parādītu, uz ko esi spējīgs! Pēc tam, kad esi jau sevi pierādījis, vari ieņemt savu pozīciju un turēties pie tās,» nosaka dziedātāja.

Ieva atzīst, ka nekad nav jutusies nenovērtēta: «Manuprāt, esmu novērtēta ļoti augstu un tas ir liels devums. Tagad viss ir atkarīgs no manis, kā es došos tālāk un ko darīšu!»

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu