Uz Eirovīziju Diseldorfā brauks "Musiqq" (1256)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas vakarā, 26. februārī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Diseldorfā cīnījās 11 dziesmas. Pēc tam superfinālā iekļuva trīs, kas saņēma vislielāko skatītāju atbalstu un augstāko žūrijas vērtējumu. Uzvaras laurus plūca liepājnieki "Musiqq" ar dziesmu "Angel In Disguise".

Superfinālā 3.vietā palika grupa "Pieneņu vīns" ar dziesmu "You Are", numur divi - Lauris Reiniks ar dziesmu "Banjo Laura", bet uzvaras laurus plūca liepājnieki "Musiqq" ar dziesmu "Angel In Disguise".

Nacionālā fināla uzvarētāju noteica skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums, attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā: Sandra Veinberga, Jānis Šipkēvics, Iveta Lepeško, Aigars Dinsbergs, Juris Sējāns, Aivars Hermanis un žūrijas vadītājs Boriss Rezņiks.

Eirovīzijas nacionālās atlases finālā arī piedalījās Evija Sloka ar dziesmu "Don’t Stop The Dance", Elīna Krastiņa-Grence ar dziesmu "Look Back At Me Again", Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu "Cinderella" un grupa "The Secretz" ar dziesmu "Summer Night".

Tāpat par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijā cīnījās Jānis Stībelis un viņa grupa ar dziesmu "Let It Be Me", Oksana Ļepska ar dziesmu "Live On!", grupa "Blitze" ar dziesmu "Hop" un grupa "D-family" ar dziesmu "Daylight".

"Eirodziesmas 2011" finālisti tika izraudzīti no diviem pusfināliem un izaicinājuma kārtas. Katrā pusfināla kārtā piedalījās desmit dziesmas, no kurām piecas kvalificējās finālam - pirmās trīs dziesmas ar augstāko vērtējumu skatītāju telefonbalsojumā, bet nākamās divas dziesmas ar augstāko žūrijas novērtējumu. Savukārt izaicinājuma kārtā piedalījās tās desmit dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem nebija kvalificējušās finālam. No tām finālam kvalificējās vēl divas dziesmas - vienu no tām noteica televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase ar Ventspils pilsētas atbalstu tiek rīkota Ventspilī.

Komentāri (1256)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu