LMA starptautiska stikla mākslas izstāde (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Mākslas akadēmijā no 4. līdz 22.martam norisināsies starptautiska stikla mākslas darbu izstāde "Stikla balss '11", pulcējot gan pašmāju, gan ārzemju autorus, informēja izstādes organizatori.

Izstāde sniegs ieskatu laikmetīgajā stikla mākslā, piedāvājot apskatei darbus, kurus radījuši mākslinieki no Baltijas valstīm, Polijas, Čehijas, Zviedrijas, Somijas, ASV un Japānas.

2.martā izstādē "Stikla Balss'11" būs iespējams iepazīties ar mākslinieku daiļradi un stikla mākslas attīstību Latvijā kopainā ar norisēm pasaulē. Prezentāciju formā mākslinieki sniegs ieskatu savā radošajā darbībā, kurā apvienojas stikla fizikālās un ķīmiskās īpatnības ar sabiedrības piešķirtajām nozīmēm.

Izstādi organizē Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas nodaļa, izstādes kuratore ir profesore Inguna Audere no Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas nodaļas. Izstādi atbalsta Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, ASV vēstniecība, Zviedrijas vēstniecība un Čehijas vēstniecība Rīgā.

Pirmā starptautiskā izstāde "Stikla balss" notika 2006.gadā Rīgā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Tajā piedalījās 14 mākslinieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Somijas, Nīderlandes un Ukrainas, un izstāde guva pelnītu atsaucību mākslinieku, mediju, kā arī skatītāju vidū.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu