Pāra seksa koplīgums - vai tas strādā? (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Tās dāmas, kuras būs lasījušas skandalozo E. L. Džeimsas grāmatu «Greja 50 nokrāsas», sapratīs, par ko ir runa, bet tām, kuras nav par šo romānu dzirdējušas, iespējams, laiks aizdomāties par tēmu - seksuālās dzīves koplīgums jeb vienošanās par noteikumiem!

«Es solos mīlēties ar tevi vismaz vienu reizi nedēļā. Apsolu vismaz reizi mēnesī ierosināt ko jaunu mūsu seksuālajā dzīvē. Pretī vēlos, lai tu mani skūpstītu biežāk un izteiktu vairāk komplimentu tieši gultā.»

Vai tu un tavs partneris varētu parakstīt ko līdzīgu? Tā saucamo koplīgumu, kas sevī ietver vairākus noteikumus un termiņus. Vienošanās paredz abu pušu noteikumus un vēlmes. Ticams, ka vairums no jums neizpratnē sarauks degunu un teiks - muļķības, seksam ir jābūt spontānam un uz sajūtām balstītam. Jā, ideāli, tā tam vajadzētu būt, bet vai ir?

Kā izrādās, daudzi seksa terapeiti iesaka pāriem sastādīt līdzīgas vienošanās,

raksta dailymail.com.

Seksa līguma plusi:

- Pati apņemšanās ir jau daudz! Ja spējat ko tādu parakstīt, jūs arī spējat viens otru respektēt, cienot otra vēlmes un prasības;

- Līguma sastādīšana liks jums koncentrēties uz sev patiešām svarīgo. Beidzot jūs sapratīsiet, ko īsti vēlaties savā seksuālajā dzīvē;

- Tā taps par realitāti! Te nebūs tikai mutiski solījumi, kas drīz vien aizmirsīsies... Tagad katrai no šīm aktivitātēm ir termiņš!

- Šīs koplīgums nozīmē, ka jūs esat gatavi mēģināt uzlabot attiecības, līdz tās apmierinās jūs abus;

- Tas ir kā atgādinājums par seksuālās dzīves «gardumiem». Cik gan reizes mēs, ēdot ko sen zināmu, bet aizmirstu, nosakām: kā es varēju aizmirst, ka ir kaut kas tik garšīgs, ko pagatavot!

Ieteikumi, sastādot līgumu:

- Rakstot prasības, esi godīgs pret sevi. Ja izliksies par pārāk seksuāli aktīvu personu vai arī sāksi kautrēties no tā, ko tu vēlies, - līgumam nebūs jēgas;

- Termiņš - sešas nedēļas! Tas ir pusotrs mēnesis, kas ir ideāls termiņš jebkādām izmaiņām. Ir nepieciešama aptuveni 21 diena, lai aprastu ar jaunu kārtību;

- Esi iecietīgs un saprotošs! Tas nav viegli, lasot kritiku par sevi, bet ir jācenšas domāt, ka tas ir jūsu abu labā!

- Jūs esat kopš šī brīža komanda!

- Kad raksti savas vēlmes - dari to 3 piegājienos. Nekad pirmās uzrakstītās nebūs pārdomātas tik daudz, cik ar trešo reizi rakstītās!

- Vajadzētu būt arī soda sankcijām vai procentiem, ja kāds no punktiem tiek klaji ignorēts.

Padalies pieredzē, vai esi ko tādu darījusi un vai nedomā pamēģināt?

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu