«Jamie xx» pārstrādā Herona «I’m New Here» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Londonas grupas «The xx» skaņas arhitekts - producents Džeimijs Smits (Jamie Smith) jeb «Jamie xx» šonedēļ laidis klajā jaunu albumu, kas ir pagājušogad izdotā Gila Skota Herona (Gil Scott-Heron) ieraksta «I'm New Here» remiksēta versija, ziņo ārvalstu prese.

Albums ar nosaukumu «We’re New Here» 21.februārī laists klajā izdevniecības «XL Recordings» apgādā.

Albumā Džeimijs Smits remiksējis 13 Herona oriģinālalbuma «I'm New Here» (albums, kas izdots pēc 16 gadu pauzes) dziesmas, iekrāsojot tās dabstepa un «The XX» tumsnējo bītu un elektronisko dekorāciju krāsās.

Ierakstā Smits samplējis arī dažādus vokālus, to skaitā disko dīvas Glorijas Geinores (Gloria Gaynor) balsi

(no dziesmas «Casanova Brown») ievadošajā «I'm New Here».

22 gadus vecais Smits jau agrāk remiksējis citu mākslinieku mūziku, no pēdējiem vārdiem var minēt dziedātāju Adeli (Adele) un Kalifornijas dziedātāju Kameronu Mesirovu (Cameron Mesirow) jeb «Glasser».

Kā pirmais albuma vēstnesis izdots skaņdarbs «New York Is Killing Me» (skat. video), kura video darinājis mākslinieku duets Aiens Forsits (Iain Forsyth) un Džeina Polarda (Jane Pollard).

Atgādinām, ka 61 gadu vecā Herona pagājušā gada albums tapis četrus gadus, un tā pirmie idejiskie aizmetņi radušies 2007.gadā, kad «XL Recordings» boss un albuma producents Ričards Rasels (Richard Russell) bija devies apciemot Heronu «Rikers Island» cietumā, kurā mākslinieks izcieta sodu par kokaīna glabāšanu un vēlāk izbēgšanu no narkomānu rehabilitācijas centra.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu