Pozitīvas atsauksmes par tūrisma mārketinga video (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latvia.travel

Jaunie Latvijas tūrisma tēla videomateriāli rosinājuši plašu sabiedrības interesi un pozitīvas tūrisma, reklāmas un komunikāciju nozares speciālistu atsauksmes. Nesen šos video publicējām arī mūsu portālā (sk. resursus) un tie guva pozitīvas atsauksmes arī TVNET komentāros.

"Pēc videomateriālu ievietošanas interneta vietnēs tie ir aktīvi skatīti, pārsūtīti, ieteikti un ievietoti dažādos sociālajos tīklos, ko arī gribējām panākt. Saņemtas arī daudzas pozitīvas atsauksmes gan no tūrisma nozares pārstāvjiem, gan reklāmas speciālistiem, gan ar šīm jomām nesaistītiem interesentiem," secina Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.

Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas vadītāja Kitija Gitendorfa jaunos videomateriālus vērtē kā ļoti labus un teic, ka arī tūrisma nozare, tūrisma aģentūras, kas būs šo materiālu lietotājas, tos novērtējušas atzinīgi.

"Tas ir labs tālākais solis mūsu jaunās tūrisma mārketinga stratēģijas realizēšanai. Simpātiski, ka tas ir stāsts, nevis tradicionāls reklāmas klips, un perfekti atbalsta jauno saukli "Best enjoyed slowly" ("Izbaudi nesteidzoties!").

Tie noteikti ir iedvesmojoši materiāli, kādi ir nepieciešami tūristu uzrunāšanai," pauž Kitija Gitendorfa. Viņa piebilst, ka videomateriāli jau tika atzinīgi novērtēti un piesaistīja interesentu uzmanību arī starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2011" Somijā šā gada janvārī.

Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents, "MMS Communications Latvia" direktors Ģirts Ozols teic, ka arī TAVA konsultatīvā padome "bija gandarīta, ka ir izveidots jēgpilns reklāmas produkts, kas adresēts mērķtirgu auditorijām. Ticami, viegli, nesamāksloti un profesionāli veidots materiāls pēc "Adell Saatchi & Saatchi" koncepta un ar Vides Faktu studijas realizāciju."

"TAVA tuvākā laika izaicinājums konkrētajā projektā ir izveidot un realizēt pārdomātu komunikāciju, izmantojot radīto saturu, kā arī jāturpina strādāt, radīt arī citiem mērķtirgiem paredzētus produktus," perspektīvu iezīmē Ģirts Ozols, kurš ir arī TAVA konsultatīvās padomes loceklis.

Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācijas "LATTŪRINFO" pārstāve un Tukuma Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Ingrīda Smuškova vērtē, ka videofilma ar jauko atmosfēru labi piesaista uzmanību un rosina interesi, un tā noteikti patiks zviedriem. Viņasprāt, svarīgi, lai pēc tās noskatīšanās interesenti viegli varētu atrast detalizētāku informāciju par tūrisma piedāvājumiem Latvijā. Ingrīda Smuškova domā, ka tie tūrisma informācijas centri, kuru mājaslapas tehniski pieļauj video ievietošanas iespējas, šīs filmiņas varētu izmantot un ievietot savās mājaslapās.

Latvijas tūrisma tēlam atbilstošas video filmas un interaktīvās prezentācijas pēc TAVA pasūtījuma izgatavojusi Vides filmu studija, kas bija autore arī muzikālajai Latvijas tēla videovizītkartei "Welcome to Latvia", kas 2004. gadā uzvarēja Starptautiskajā tūrisma filmu konkursā Ukrainā.

Līdzīgu komplektu TAVA plāno izveidot par katru no Latvijas gadalaikiem, kur galvenie varoņi būs dažāda vecuma un sociālā statusa tūristi no Latvijas augsti prioritārajiem mērķa tirgiem (Zviedrija, Somija, Krievija, Igaunija, Lietuva, Vācija). Šogad plānots izgatavot vēl divus videomateriālu komplektus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu