TVNET ceļvedis: Kailija, Eirodziesma, Oskars, jauns TV šovs un vēl... (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī nedēļas nogale solās īpaši aizraujoša būt mūzikas cienītājiem – jo pasākumu klāstā ar mūziku saistāmi notikumi ir plašā amplitūdā. Arī slēpes vēl neliec kaktā, vēl aizvien notiek aktīva ziemas prieku baudīšana! Bet, ja labāk tīk aktierspēle, dodies uz teātra izrādēm, kino seansiem un galvenais - nenoguli “Oskara” kino balvas pasniegšanu!

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

26.februārī Igo Japiņa Sporta aģentūra sadarbībā ar sporta klubu „Vietalva” rīkos slēpošanas sacensības „Mammadaba slēpojums”. Sacensības norisināsies jau otro gadu Pļaviņu novadā Vietalvā, un starts tiks dots slēpošanas stadionā „Mailēs”. Savus spēkus varēs pārbaudīt jebkurš klasiskā slēpojuma piekritējs, izvēloties sev piemērotu distanci: Sporta maratonu (38 km), Tautas distanci (19 km), Veselības distanci (12 km) vai Bērnu distanci. Slēpojums notiks klasiskajā stilā. „Mailes” ir lielākais slēpošanas stadions Latvijā. Sacensību trase ir interesanta reljefa ziņā, ar gariem kāpumiem, ilgiem nobraucieniem un citām distanču slēpotājiem svarīgām trases īpašībām. Turklāt slēpojums ir īpaši piemērots ģimenēm.

Foto: publicitātes

Sestdien, 26. februārī, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija Ķemeru nacionālajā parkā rīkos slēpošanas pārgājienu. Slēpošanas pārgājiena maršruta plānotais garums ir vismaz 13 kilometru, iespējams, arī vairāk, bet pasākuma ilgums ir vismaz četras stundas. Sarīkojuma laikā slēpošana paredzēta pa mežu, purvu un ārpus ceļiem, līdz ar to šis varētu būt garākais un sarežģītākais no šoziem Ķemeru nacionālajā parkā notiekošajiem slēpošanas pārgājieniem. Slēpošanas pārgājiena sākums paredzēts plkst. 10.30 pie Ķemeru dzelzceļa stacijas.

Foto: publicitātes

Visi, kas vēl nav paguvuši atvadīties no ziemas, aicināti sestdien, 26. februārī, plkst. 12 doties uz Turaidas muzejrezervātu, lai kopā ar Vidzemes folkloras kopu maskotajiem ļaudīm vārītu Meteņdienas miežu putru un veicinātu labu jauno ražas gadu, kopīgi svinot senos gadskārtu svētkus. Šoreiz kopā ar Mālpils folkloras kopas "Mālis" un Siguldas folkloras kopu "Senleja" un "Senlejiņa" maskotajiem ļaudīm visiem būs iespēja satikt Meteņtēvu, meklēt Laimes pogu, baudīt sātīgo Meteņa putru un vārītu cūkas kāju, uzzināt, kas ir slokatnis, vizināties riņķa lēzē – karuselī uz muižas dīķa, dzīt kurmjus, lai tie vasarā nenāktu postīt dārzus, kā arī izlielīties, izsmieties, izdziedāt Meteņa dziesmas un sadancot latviešu tradicionālos dančus.

Foto: publicitātes

Sestdien, 26. februārī, plkst. 12 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28) mākslas spēļu "Eiropas gadalaiki bērniem: ziema" ietvaros notiks pasākums visai ģimenei "Pankūku karnevāls". Pasākums "Pankūku karnevāls" mācīs priecāties un svinēt Meteņa svētkus, kā arī masļeņicu! Nepratējiem būs iespēja iemācīties dejot bačatu – Dominikanā radušos romantiski kaislīgo un dienvidu jūras apdvesto mīlas un sāpju deju. Ikviens varēs izrotāt masku brilles un, kā jau pienākas kārtīgā karnevālā, kopā izbaudīt pankūku priekus. Pasākuma mērķauditorija ir bērni no 6 līdz 12 gadu vecumam kopā ar vecākiem un vecvecākiem.

Foto: publicitātes

Sestdien, 26. februārī, plkst. 15 iekštelpu skeitparkā "Monsterparks" (Kroņu 13a) sadarbībā ar Valsts policiju, Latvijas Atkarības psihologu apvienību un Eiropas Komisijas projektu "Jaunieši pret narkotikām" risināsies pasākums "Monsterparks pret narkotikām". Pasākuma centrālais notikums būs sacensības minirampā, kas ir viens no "Monsterparka" pavasara sezonas aktīvās atpūtas lielajiem notikumiem. "Monsterparkā" sarīkojuma laikā tiks filmēti videomateriāli un taps žurnālistes Adriānas Rozes dokumentāla īsfilma par narkotiku tēmu. Īsfilma paredzēta kā pasākuma centrālais atspoguļojums, kurā būs apvienoti viedokļi gan par narkotiku lietošanas negatīvo ietekmi, gan arī iespējām aizstāt negatīvas atkarības ar aktīviem, aizraujošiem brīvā laika pavadīšanas veidiem.

MŪZIKA

Foto: publicitātes

"Arēnā Rīga" 25. februārī ar krāšņu koncertu otro reizi Latvijā uzstāsies pasaulslavenā austrāliešu dziedātāja Kailija Minoga (Kylie Minogue). Popmūzikas superzvaigzne koncertēs jaunās pasaules turnejas "Aphrodite – Les Folies Tour 2011" ietvaros, un jau tagad ir skaidrs, ka šis būs viens no 2011. gada vispopulārākajiem šoviem pasaulē. Kailija Minoga ir viena no veiksmīgākajām mūziķēm pasaulē. Par to liecina ne tikai neskaitāmās mūzikas balvas, tostarp prestižā "Grammy", bet arī karjeras laikā pārdotie vairāk nekā 68 miljoni ierakstu. Turklāt Kailija Minoga ir visvairāk atskaņotā mūziķe Lielbritānijas radiostacijās pēdējo 20 gadu laikā.

Foto: publicitātes

25.februārī Rīgā, Lāčplēša ielā 12, tiks atvērta jauna koncertu norises vieta - "Kamadena" mākslas telpa. "Kamadena" mākslas telpa būs vieta, kur turpmāk regulāri notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī tā būs vieta visa veida radošajām izpausmēm, kuras idejiski vieno sirsnība, pozitīvs un labestīgs vēstījums. "Kamadena" mākslas telpas atklāšana notiks plkst.19 ar īpašu koncertu, kurā piedalīsies Igo, Goran Gora un Valdis Atāls. Sākot regulāro sezonu, "Kamadena" mākslas telpā martā notiks Igo akustiskais koncerts ar dziesmām no "Ieelpots" un "Uguns" programmām, muzicēs Ieva Kerēvica un ģitārists Aleksejs Liapko no Pēterburgas, kā arī ar īpašu koncertu uzstāsies lietuviešu mūziķe Alīna Orlova.

Foto: publicitātes

25.februārī sava jaunā albuma koncerttūres "Those Whom the Gods Detest" laikā Rīgā, klubā "Melnā piektdiena", uzstāsies ASV grupa "Nile". ASV "brutal tehnical death metal" grupas "Nile" jaunais albums daudzu ekstrēmās mūzikas kritiķu un fanu vidū tiek vērtēts kā grupas spēcīgākais un, iespējams, labākais veikums līdz šim. Gaidāmajā koncertā klubā "Melnā piektdiena" uzstāsies arī "black un thrash metal" grupa "Melechesh", prezentējot savu jaunāko veikumu "The Epigenesis". Koncertā uzstāsies arī grupa "Pressure Points" no Somijas, "Goat the Head" no Norvēģijas un "Bibleblack" no Zviedrijas, stāstīja Bērzvads.

Grupa "Nile" savu darbību sāka 1993.gadā. No sākotnējā sastāva grupā darbojas ģitārists un vokālists Karls Sanderss, kurš ir autors vairumam mūzikas un dziesmu tekstu.

Foto: publicitātes

25.februārī plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā izskanēs cikla "Krievu klasikas virsotnes" otrais koncerts "Ziemas sapņi". Šoreiz kopā ar LSO muzicēs izcili Krievijas pārstāvji - vijoles virtuozs Andrejs Baranovs un ievērojamais, ar LSO jau reiz Latvijā koncertējušais diriģents Marks Kadins. Koncerta programmā tiks atskaņots Dmitrija Šostakoviča 1948.gadā sarakstītais Pirmais vijoļkoncerts, kā arī skaņdarbs, no kā aizgūts koncerta nosaukums, - Pētera Čaikovska Pirmā simfonija "Ziemas sapņi".

Foto: Valerija Vorobjova

Kopš grupas dibināšanas 1991.gadā "Dzelzs Vilks" ir izdevis vienpadsmit albumus, kā rezultātā šis kolektīvs īpašus komentārus Latvijas auditorijai vairs neprasa. Šī būs jau trešā reize, kad grupa kāps uz "Fonokluba" skatuves. Pateicoties atsaucīgajiem klausītājiem, kā arī ciešajai saiknei starp izmērā nelielo telpu un skatuvi, rodas izteikta kopības sajūta, tāpēc "Fonoklubs" un "Dzelzs Vilks" arī šoreiz noteikti radīs īpaši atmosfērisku un neaizmirstamu koncertu. Par ballīti pirms un pēc koncerta gādās Dj Uldis Rudaks.

Foto: publicitātes

25.februārī Rīgā, Lielajā ģildē, koncertciklā "Kamersimfonija. Zoom in" notiks kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncerts, ko papildinās Londonas filharmoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistares Kristīnes Blaumanes solo sniegums Dobrinkas Tabakovas čellkoncertā. Koncertā gaidāms arī pasaules pirmatskaņojums latviešu komponistes Ilonas Breģes kamersimfonijai "Forgiveness", kas tapusi 2010.gadā un veltīta Normundam Šnē. Vēl koncertprogrammā būs dzirdama Arnolda Šēnberga "Pirmā kamersimfonija" un somu meistara Tapio Tuomelas savulaik godalgotais ekspresīvais darbs "The Escape Ladder".

TEĀTRIS

Foto: publicitātes

25. februārī plkst. 19.00 Liepājas teātrī būs skatāms Dailes teātra jaunākais iestudējums – Rūdolfa Blaumaņa joku luga ar dziedāšanu „Zagļi”. „Rīgas publika tak daudz ko redzējuse, un tomēr tā vietām rēcin rēca,” – Rūdolfs Blaumanis raksta vēstulē pēc lugas pirmizrādes 1890. gadā. Pirmā Blaumaņa sarakstītā luga atrod lielu patikšanu pie skatītājiem. „Zagļu” personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs. Un kur tad vēl precību lietas – priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu! Iestudējumu veidojis Kārlis Auškāps, viesizrādē Liepājā spēlēs Harijs Spanovskis, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello. Biļetes - Liepājas teātra un „Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: publicitātes

    27. februārī plkst. 19.00 Siguldas pilsētas kultūras namā (Pils ielā 10) būs skatāma izrāde „Sekss un grēkpilsēta” ar Latvijas teātra, kino un TV zvaigznēm Ivaru Kalniņu, Rēziju Kalniņu, Aināru Ančevski un Santu Didžus. Starptautiskā teātra kompānijas „DOMINO teātris” skandalozā projekta jaunajā versijā intelektuālā humora meistara Vudija Allena provokatīvā bez tabu komēdija „Sekss un grēkpilsēta” stāsta par izskaidrošanos Ņujorkas augstākajā sabiedrībā, kas saistīta ar negaidīti gaismā nākušiem lugas varoņu seksuālās dzīves faktiem. V.Allenam raksturīgā manierē notikumi attīstās ļoti negaidīti, un tos pavada asprātīgu joku un komentāru virkne.

    Foto: publicitātes

    27. februārī plkst. 11:00 pirmizrādi Latvijas Leļļu teātrī piedzīvos jauna izrāde vismazākajiem teātra skatītājiem – „Pelīte Pīkstīte” pēc Jāņa Širmaņa darba motīviem, to iestudējis viesrežisors Pauls Anteins. Jaukais un saulainais stāsts par pelīti Pīkstīti, tās ģimeni un draugiem dažādu paaudžu lasītājiem palicis atmiņā kā viena no sirsnīgākajām bērnības grāmatām. Mazās, baltās, zinātkārās un drosmīgās pelītes atjautība un gaišums caurvij visus piedzīvojumus, zvēru raksturos ar smaidu saskatāmi vispārcilvēciski vaibsti, bet sižets stāsta par draudzības, izpalīdzības un darbaprieka nepārvērtējamo nozīmi.

    TELEVĪZIJA

    "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonija

    Kinobalvas “Oskars” pasniegšanas ceremonijas tiešraidi meklējiet kanāla PRO7 28.02. programmā plkst. 03:00.

    Eirodziesmas 2011” fināla dziesmas

    Eirovīzijas nacionālās atlases fināls notiks 26.februārī plkst. 21.20 tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti". Sakarā ar «Triānas Parka» izstāšanos no Eirodziesmas 2011 fināla sestdien, 26. februārī, plkst. 21.00 Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Vācijā cīnīsies vienpadsmit dziesmas.

    «Eirodziesmas 2011» fināla dziesmas uzstāšanās secībā:

    1. Evija Sloka («Don’t Stop The Dance»),
    2. Elīna Krastiņa-Grence («Look Back At Me Again»),
    3. Ivo Grīsniņš-Grīslis («Cinderella»),
    4. Grupa «The Secretz» («Summer Night»),
    5. Grupa «Pieneņu vīns» («You Are»),
    6. «Stībeļa banda» («Let It Be Me»),
    7. Oksana Ļepska («Live On!»),
    8. Grupa «Musiqq» («Angel In Disguise»),
    9. Grupa «Blitze» («Hop»),
    10. Grupa «D-family» («Daylight»),
    11. Lauris Reiniks («Banjo Laura»).

    Konkursa fināls tiešraidē būs skatāms gan LTV1 ēterā, gan internetā, LTV1 mājas lapā - «ltv1.lv». Līdz ar to Eirovīzijas nacionālo atlasi būs iespējams vērot gan Latvijas, gan ārvalstu interneta lietotājiem, tā padarot pārraidi pieejamu ikvienam visā pasaulē, kur vien pieejams atbilstošs interneta pieslēgums.

    Foto: publicitātes

    Šo svētdien, 27. februārī, un turpmāk ik svētdienu vakaros plkst. 20:15 LNT kanālā bērni no visas Latvijas ar savām balsīm pieskandinās katru māju un katru sirdi lielākajā LNT pavasara sezonas jaunajā projektā – dziesmotajā sacensībā „Mazo dziesmas Latvijai”! Dziesmotajā sacensībā „Mazo dziesmas Latvijai” piedalīsies deviņi bērni no visas Latvijas! 11 nedēļās dzirdēsim visskaistākās un skanīgākās dziesmas – latviešu hitus, pasaules hitus, dziesmas no kino un teātra izrādēm. Bērni uzstāsies arī kopā ar Latvijā populāriem un iemīļotiem mūziķiem, ar savām ģimenēm, klasi, kā arī pārsteigumu sola īpašais talantu vakars.

    Ik nedēļu bērnu priekšnesumus vērtēs profesionāla žūrija, kurā darbosies gan pieaugušie, gan arī bērni. Katrā koncertā visi dalībnieki saņems punktus, kas summēsies viņu fināla balsojumam.

    KINO

    Foto: publicitātes

    Komēdija, romantika

    Denijs, veiksmīgs plastikas ķirurgs, ir noskatījis sev draudzeni, tā ir jauniņa skolotāja. Kad Denijs nedaudz samelojas savai sapņu meitenei, viņam nākas lūgt savas asistentes Ketrīnas palīdzību - viņai jāizliekas par Denija sievu, no kuras viņš grasās šķirties. Drīz vien blēdīšanās afēra uzņem milzu apgriezienus un stāstā tiek iesaistīti arī Ketrīnas bērni. Viņiem visiem kopā jādodas atvaļinājumā uz Havaju salām, tomēr lietas nebūt nerisinās tik gludi, kā plānots...

    Lomās: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Nicole Kidman.

    No 25.02.

    Foto: publicitātes

    3D, piedzīvojumu filma

    Nirēju grupa dodas ļoti riskantā ekspedīcijā uz vislielāko alu sistēmu uz Zemes – neticami skaistu un tikpat kā nepieejamu vietu. Negaidīta tropiskā vētra piespiež viņus nolaisties dziļi lejā šajā alās. Vienīgais glābiņš pētniekiem - atrast nezināmo otro izeju uz jūru, pārvarot bangojošo ūdeņu nevaldāmo stihiju, pazemes viltīgās lamatas un nāvējošas briesmas…

    Lomās: Ioan Gruffudd, Richard Roxburgh, Alice Parkinson, Rhys Wakefield.

    No 25.02.

    Foto: publicitātes

    Asa sižeta filma, trilleris, 3D

    Pirmās 3D šausmu filmas ASIŅAINĀ VALENTĪNDIENA veidotāji piedāvā – Nikolass Keidžs dodas asiņainā un neprātīgā atriebes braucienā.

    Pēc tam, kad viņa meitu nogalinājuši sātaniska kulta locekļi, Miltonam ir trīs dienas, lai atriebtu meitas nāvi un glābtu citus upurus. Ar daiļās oficiantes Paiperas palīdzību viņš tiek uz pēdām nežēlīgā kulta vadoņiem un dodas nogalināt ikvienu, kas stājas viņam ceļā... Ātrums, nežēlība un asinis raksturo Miltona trako atriebes braucienu.

    Lomās: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke.

    No 25.02.

    Metropolitan Opera: IFIGĒNIJA TAURIDĀ (Metropolitan Opera: IPHIGÉNIE EN TAURIDE)

    Opera

    Gluka Ifigēnija Tauridā

    Sūzanas Greiemas un Plasido Domingo reprīze galvenajās lomās Gluka niansētajā un elegantajā sengrieķu mīta interpretācijā. Stīvena Vedsvorta vērīgajā iestudējumā, kas pirmizrādi pieredzēja 2007.gadā, atgriežas arī tenors Pols Grovs.

    Patrick Summers, Susan Graham, Plácido Domingo, Paul Groves, Gordon Hawkins.

    No 26.02.

    PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

    TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

    Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu