Latvijas sportisti dodas uz pasaules čempionātu ledus burāšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. februārī Somijā sāksies vērienīgs ledus un sniega burāšanas pasākums, kurš risināsies 9 dienas. 26. un 27. februārī notiks Eiropas kausa 3. posms ziemas vindsērfigā, un jau pirmdien sāksies pasaules čempionāts ledus burāšanā (''Ice and Snow Sailing World Championship 2011'').

Pasākums, kas notiks 31. reizi, risināsies Saimaa reģionā, Oravi.

Paredzams, ka sacensības apmeklēs vairāk nekā simts dalībnieku no visas pasaules. Katrai dienai paredzēta interesanta programma, lai gan dalībniekiem, gan skatītājiem būtu ko redzēt.

Uz sacensībām dosies arī sportisti no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas.

Ledus burāšana pasaulē gūst arvien lielāku popularitāti. Tā ir lieliska alternatīva ziemā visiem vindsērfinga un kaitborda entuziastiem un arvien vairāk sportistu ziemā pievēršas ledus burāšanai, lai uzlabotu savu fizisko formu, gūtu labākus panākumus sacensībām un vienkārši baudītu burāšanas sniegto prieku.

Par sporta veida popularitātes celšanos liecina arī Latvijā ražoto ''Hiberna'' ledus dēļu arvien pieaugošais pieprasījums. Tie tiek izmantoti visur pasaulē, kur vien nodarbojas ar ziemas vindsērfingu.

2009. gadā pasaules čempionāts ledus un sniega burāšanā notika Latvijā un par pasaules čempionu kļuva latvietis Jānis Preiss, kurš arī šogad kopā ar citiem sportistiem Latviju pārstāvēs Somijā.

Šogad gaidāms vēl viens liels notikums – pēdējais Eiropas kausa posms notiks Latvijā, Rīgā. Tas tiek plānots 18. - 20. martā Ķīšezerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu