Ugunsgrēkā cieš četri cilvēki, tai skaitā divi bērni (12)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā naktī ugunsgrēkā Madonas novada Ošupes pagastā ugunsgrēkā cietuši četri cilvēki, tai skaitā divi bērni, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Inga Vetere.

Ugunsgrēkā cietusi septiņus gadus veca meitene, piecus gadus vecs zēns, 35 gadus vecs vīrietis un 60 gadus veca sieviete.

Izsaukums saņemts plkst.23.58. Ugunsdzēsēju ierašanās brīdī Ošupes pagastā degusi vienstāva koka māja 48 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēks lokalizēts plkst.00.51, bet pilnībā likvidēts plkst.3.01.

Nezina, kā izsaukt ugunsdzēsējus

Šis ugunsgrēks nebūtu beidzies tik nopietni, ja kaimiņi un cietušie būtu zinājuši, kā izsaukt ugunsdzēsējus, proti, viņi bija piemirsuši, ka jāzvana 112, lai izsauktu glābējus.

Kā TVNET informēja VUGD, izsaukums par ugunsgrēku Ošupes pagastā saņemts pāris minūšu pirms pusnakts. 35 kilometru attālumā no Madonas degusi vienstāva koka dzīvojamā māja 48 kvadrātmetru platībā. Kad ieradās ugunsdzēsēji, māja jau dega pilnā platībā ar atklātu liesmu.

Ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, kas pirms operatīvo dienestu ierašanās bija paspējuši izkļūt no mājas un patverties pie kaimiņiem.

Cietušie - 60 gadu veca sieviete, 35 gadus vecs vīrietis, septiņus gadus veca meitene un piecus gadus vecs puika - ar sejas un rokas apdegumiem nodoti mediķiem.

Ugunsgrēkā vissmagāk cieta vīrietis, kuram konstatēti sejas un elpvadu apdegumi. Viņš arī bija tas, kas pārējos cietušos izveda no mājas un nogādāja līdz kaimiņiem.

Pārkurināta krāsns

Iespējamais ugunsgrēka cēlonis ir pārkurināta krāsns un no krāsns izbirušas degošas ogles.

Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļas komandieris Gints Ilva informēja, ka kaimiņi un cietušie bija piemirsuši, ka jāzvana 112, lai izsauktu glābējus. Tāpēc viņi zvanījuši pazīstamam VUGD Lubānas posteņa autovadītājam un lūguši palīdzību; viņš piezvanīja pa tālruni 112. Tādējādi tika zaudētas daudzas vērtīgas minūtes un, ierodoties ugunsdzēsējiem, māja jau dega ar atklātu liesmu visā platībā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu