Oza piedzīvojumi iekaro simpātijas arī Latvijā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdzīgi kā daudzviet citur pasaulē, arī Latvijā par populārāko filmu pagājušajā nedēļas nogalē kļuvusi režisora Sema Raimi lente «Oz the Great and Powerful» («Varenais no Oza zemes»).

Savā pirmajā nedēļas nogalē «Varenais no Oza zemes» spējis savākt 6367 skatītājus, kas devis ļoti stabilu pirmo pozīciju. Sasniegtais rezultāts ir labs un filma, visticamāk, spēs pacīnīties par vietu starp gada divdesmit populārākajām filmām Latvijā.

«Varenais no Oza zemes» ir 1939. gada filmas «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis») priekšstāsts. Tomēr jaunajās filmās nedrīkst izmantot atpazīstamus priekšmetus no oriģinālās kinolentes, piemēram, Dorotijas rubīnsarkanās kurpītes, jo tiesības uz vecāko filmu pieder citai studijai - «Warner Bros».

Galvenajā lomā filmējies Džeimss Franko, bet pārējās lomās skatāmas tādas Holivudā atzītas un daudzkārt godalgotas skaistules kā Mila Kunisa, Mišela Viljamsa un Reičela Veisa.

Izcilu sniegumu turpina demonstrēt latviešu spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu». Tā atkal uzrādījusi apmeklētības kāpumu un šoreiz savākusi 3072 skatītājus. Kopumā filmu noskatījušies jau vairāk nekā 14 tūkstoši skatītāju. Šodien filmas producenti ziņo, ka 2013.gada aprīlī «Mammu, es tevi mīlu» piedalīsies nozīmīgā starptautiskā Toronto kinofestivāla bērnu un jauniešu filmu sadaļas «Tiff Kids» konkursa programmā. «Tiff Kids» būs arī filmas Ziemeļamerikas pirmizrāde. Festivālā klātienē piedalīsies filmas režisors Jānis Nords.

Ļoti labi veicas arī Krievijas komēdijai «Ko tie vīrieši dara!» («Что творят мужчины!»). Filmai bijis pavisam simbolisks popularitātes kritums, kā rezultātā šoreiz pārdotas 3001 biļete. Kopējais skatītāju skaits jau pārsniedz 8000 tūkstošus.

Ceturto vietu ieņem Brūss Viliss un viņa «Cietākais rieksts» («A Good Day to Die Hard»). Latvijā filma turpina uzrādīt labas sekmes un šoreiz savākti 1202 skatītāji. To kopsumma pārsniedz 20 tūkstošus un no šogad iznākušajām filmām «Cietākais rieksts ir ceturtā, kurai izdodas pārsniegt šo robežu.

Latvijas kinoteātros iznākusi arī filma «Lielās cerības» («Great Expectations»), kas ir rakstnieka Čārlza Dikensa klasiskā romāna jaunākā ekranizācija. Galvenās lomas filmā atveido Džeremijs Irvins, Holideja Greindžere, Reifs Fainss (Ralph Fiennes) un Helēna Bonema Kārtere. Filma ar 1165 biļetēm noslēdz top5.

Filmas «Lielās cerības» darbība risinās 19. gadsimta Londonā. Ar noslēpumaina labdara palīdzību nabadzīgs jauneklis Pips, kas uzaudzis bez vecākiem, negaidīti iekļūst Londonas smalkajās aprindās. Jaunajā džentlmeņa statusā viņš uzmeklē Estellu – daiļo bagātas ģimenes atvasi, ko iemīlējis, vēl būdams mazs puika. Taču, ja kāds atklātu viņa patieso pagātni, sagrautu jauno cilvēku un visu, kas viņam dārgs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu