Jātnieks Neretnieks kā pirmais Latvijas pārstāvis 13 gadu laikā kvalificējas Pasaules kausa finālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien Centrāleiropas zonas Pasaules kausa finālsacensībās jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā izcīnīja vietu lielajā Pasaules kausa finālā Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, informēja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienesta pārstāve Ilze Jansone.

Līdz šim neviens Latvijas sportists Pasaules kausa finālā nav startējis. Vienīgais Latvijas sportists, kurš spējis kvalificēties Pasaules kausa finālam, ir Guntars Siliņš. Viņš šo panākumu sasniedza pirms 13 gadiem, tomēr finālsacensībās nestartēja.

Pirmajā kvalifikācijas maršrutā Latvijas sportists startēja ar Continue. Ātruma maršrutu ar šķēršļu augstumu 145 centimetri abi veica ar vienu gāztu šķērsli, tomēr bija pietiekami ātri, lai izcīnītu desmito vietu maršrutā un kvalifikācijas punktus finālam.

Otrajā kvalifikācijas maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 centimetri Neretnieks startēja ar Conte Bellini. Latvijas duets pamatmaršrutu veica bez soda punktiem, pārlekšanas maršrutā pieļāva vienu kļūdu un ierindojās 12.vietā. Arī tas ļāva izcīnīt vērtīgus kvalifikācijas punktus.

Zonas fināla «Grand Prix» maršrutā ar šķēršļu augstumu 160 centimetri, kas bija trešais kvalifikācijas maršruts finālam, sportists pamatmaršrutu veica bez soda punktiem. Lai arī pārlekšanas maršrutā abi vienu šķērsli gāza un ierindojās devītajā vietā, sezonas laikā un zonas fināla laikā izcīnītie punkti ļāva sportistam saglabāt otro vietu zonas kopvērtējumā un kvalificēties finālam.

«Kopumā sacensību rezultātus vērtēju kā vidēji labus. Lai būtu ļoti labi, pietrūka veiksmes dažās pārlekšanās. Mēs pārlekšanās riskējām, tāpēc kļūdījāmies - tas neļāva izcīnīt augstākas vietas maršrutos. Galveno uzdevumu - noturēties Centrāleiropas zonas kopvērtējuma trijniekā - esam izpildījuši,» citēts sportists. «Galvenais maršruts un vispār visa svētdiena bija saspringta. Četriem sportistiem zonas kopvērtējumā punktu atšķirība bija ļoti maza, visi līderi arī tika pārlekšanā. Principā skaidrības par to, kurš tiek uz lielo finālu, nebija līdz pat brīdim, kad pārlekšanas maršrutā finišēja pēdējais dalībnieks.»

Neretnieks Pasaules kausa finālam kvalificējās kā otrais no Centrāleiropas zonas sportistiem, zaudējot tikai Krievijas sportistei Annai Gromzinai. Uz izšķirošajām cīņām Gēteborgā brauks tikai trīs Centrāleiropas zonas labākie sportisti.

Pasaules kausa fināls Gēteborgā notiks no 24. līdz 28.aprīlīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu