«Varenais no Oza zemes» ir pārliecinošs līderis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Filmu studija «Disney» jau pasūtījusi turpinājumu režisora Sema Raimi lentei «Oz the Great and Powerful» («Varenais no Oza zemes»). Kāpēc? Filma šonedēļ veiksmīgi startējusi Ziemeļamerikas kinoteātru topā, pārliecinoši apsteidzot visus konkurentus.

Filma iekasējusi 80,2 miljonus, kas ir pārliecinoši līdz šim gada labākais rezultāts (tikai retā filma visas izrādīšanas laikā šogad ir spējusi iekasēt vairāk). Labs starts un spēcīgs pieteikums, lai kopsummā iekasētu pat ap 300 miljoniem. Ģimenes filmas faktors to varētu palīdzēt nodrošināt.

«Varenais no Oza zemes» ir 1939. gada filmas «The Wizard of Oz» («Oza zemes burvis») priekšstāsts. Tomēr jaunajās filmās nedrīkst izmantot atpazīstamus priekšmetus no oriģinālās kinolentes, piemēram, Dorotijas rubīnsarkanās kurpītes, jo tiesības uz vecāko filmu pieder citai studijai - «Warner Bros».

Galvenajā lomā filmējies Džeimss Franko, bet pārējās lomās skatāmas tādas Holivudā atzītas un daudzkārt godalgotas skaistules kā Mila Kunisa, Mišela Viljamsa un Reičela Veisa.

Filma Latvijā tiek izrādīta no 8. marta.

Foto: publicitātes

Otro vietu ieņem režisora Braiena Singera (Bryan Singer) pasaku filma «Džeks milžu bende» («Jack the Giant Slayer»). Kā prognozēts, filmai bijis pamatīgs ieņēmumu kritums, tāpēc iekasēti vien 10 miljoni.

Tajā pašā laikā par popularitātes trūkumu galīgi nevar sūdzēties komēdija «Identity Thief» («Identitātes zagļi»). Šoreiz iekasēti 6,3 miljoni, bet kopsummā jau vairāk nekā 110. Tas ļāvis arī piektajā nedēļas nogalē atrasties pirmajā trijniekā.

Kolina Farela (Colin Farrell) trilleris «Dead Man Down» ar 5,4 miljoniem tikai 4. vietā.

Top10

Oz the Great and Powerful, $80.3 million

Jack the Giant Slayer, $10 million

Identity Thief, $6.3 million

Dead Man Down, $5.4 million

Snitch, $5.1 million

21 and Over, $5.06 million

Safe Haven, $3.8 million

Silver Linings Playbook, $3.7 million

Escape From Planet Earth, $3.2 million

The Last Exorcism Part II, $3.1 million

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu