Pasniegs Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar (22.02.) Latvijas Nacionālajā teātrī tiks sadalītas mūzikas ierakstu Gada balvas. Koncertšovā, ko interesenti varēs vērot TV3 ierakstā, labākie tiks noteikti Pop, Rock, akadēmiskās, instrumentālās, deju un bērnu mūzikas, kā arī citās nominācijās. Tiks apbalvots arī gada labākais videoklips, un radiostacijās visvairāk spēlētā dziesma jeb radiohits, informē Agrita Bikaviņa, Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA.

Šogad biļetes publiskā tirdzniecībā uz sarīkojumu nav iegādājamas, tāpēc visi mūzikas mīļi un citi interesenti plkst.21 aicināti noregulēt savus tālrāžus uz TV3 viļņiem, kur ceremoniju varēs vērot ierakstā (ceremonijas sākums 19,30). Kā ziņots, programma solās būt īpaši krāšņa - no pasaulē atzītiem akadēmiskās mūzikas pārstāvjiem līdz tautas mīluļiem, gada spilgtākajiem debitantiem un skaļākajiem hitiem.

Uzstāsies Vestards Šimkus, Mārtiņš Brauns un Niks Matvejevs, bet bet un Turaidas roze, kā arī Lauris Reiniks, Musiqq, Nikolajs Puzikovs, Aija Andrejeva un daudzi citi.

Šogad, pēc Latvijas izpildītāju un producentu apvienības LaIPA datiem, par piecām visspēlētākajām pašmāju dziesmām Latvijas radiostacijās izvirzījušās Laura Reinika "Es skrienu", Musiqq visu laiku vispopulārākais hits "Abrakadabra", liriskā Laura Reinika un Aishas dziedātā "Pasakā", kā arī divas grupas Kaža dziesmas – "Tici vai nē" un "Tiešs jautājums sev".

Intriga, kurš skaņdarbs tad šogad klausītājus uzrunājis visvairāk, atrisināsies pasākuma otrajā daļā.

Pēc ceremonijas visi nominētie mūziķi, balvu saņēmēji, pasniedzēji un citi gada mūzikas svētku dalībnieki pulcēsies "Bbārā" Vecrīgā, lai sveiktu laureātus, dalītos sajūtās un visādi citādi atzīmētu vēl vienu veiksmīgu gadu pašmāju mūzikā. Ballītē atmosfēru uzturēs Absolut Citron kokteiļi no Pernod Richard Latvia, kā arī lieliskā nu jazz apvienība Nimo Jazz, kuras kodols saksofonists un komponists Niks Gothams (Nic Gotham) un DJ Monsta (Uldis Cīrulis) kopā ar pianistu Rūdolfu Macatu un kontrabasistu Tomu Poišu klausītājus aizved neiedomājamos džeza mūzikas plašumos. Nimo Jazz, starp citu, pretendē arī uz balvu kategorijā Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums.

20.februārī noslēdzies arī Alfas organizētais tautas balsojums par gada labāko dziesmu. Rezultāti tiks paziņoti ceremonijā, un tautas iemīļotākais mākslinieks saņems arī balvu - t/p Alfa dāvanu karti Ls 500 vērtībā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu