Koalīcija vienojas; cels nodokli alkoholam un cigaretēm (336)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koalīcija panākusi konceptuālu vienošanos par šā gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem 50 miljonu latu apmērā, žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes pirmdien pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Rīt galīgais lēmums

Viņš sacīja, ka otrdien, 22.februārī, notiks koalīcijas ārkārtas sēde, kurā iecerēts pieņemt galīgo lēmumu, lai tajā pašā dienā par šo jautājumu lemtu arī valdība.

Dombrovskis atturējās minēt, par kādiem tieši pasākumiem koalīcija vienojusies, norādot, ka atsevišķi priekšlikumi vēl tiek precizēti. Finanšu ministrs Andris Vilks savukārt žurnālistiem teica, ka tiek diskutēts par iespēju palielināt akcīzes nodokli alkoholam un tabakai.

14.februāris: Vienojas par konsolidāciju ap 39 miljonu latu apmērā

Koalīcijas partiju sadarbības padome panāca vienošanos par konsolidācijas pasākumiem gandrīz 39 miljonu latu apmērā, žurnālistiem pēc sēdes pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Dombrovskis kā paredzamos konsolidācijas pasākumus minēja ēnu ekonomikas apkarošanu, nebanku kreditēšanas nodevu, akcīzes nodokļa paaugstināšanu, paaugstinātus nodokļus azartspēlēm un izdevumu samazināšanu valsts pārvaldē. Pēc premjera teiktā, varētu tikt arī samazināts finansējums izglītībai atbilstoši skolēnu skaita samazinājumam.

7.februāris: Koalīcija vienojusies par 27 miljonu latu konsolidācijas pasākumiem

Koalīcijas partiju sadarbības padome vienojusies par šā gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem 27 miljonu latu apjomā, bet par pārējo nepieciešamo summu sarunas turpināsies.

Ieņēmumu palielināšanu plāno nodrošināt, realizējot efektīvākus ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumus, tādējādi iegūstot budžetā papildu 12,8 miljonus latu. Īpašu uzmanību pievēršot nelegālās akcīzes preču aprites samazināšanai attiecībā uz degvielas un tabakas izstrādājumiem, kā arī akcentējot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sadarbību ar nozaru asociācijas uzņēmumiem.

Vilks: Budžeta konsolidācija neizbēgama

Šā gada budžeta konsolidācija par 50 miljoniem latu ir neizbēgama, tiekoties ar koalīcijas partiju pārstāvjiem 27.janvārī atgādināja finanšu ministrs Andris Vilks. Viņš uzsvēra, ka budžeta samazinājumu gaida arī starptautiskie aizdevēji.

Kādā intervijā Vilks pat izteicās, ka, nespējot panākt kontruktīvu dialogu koalīcijā par 50 miljonu konsolidāciju, viņš varētu arī apsvērt iespēju pamest ministra krēslu.

Komentāri (336)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu