Kā slaveni Latvijas vīrieši svin sieviešu dienu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Svētku nekad nevar būt par daudz, un kura gan sieviete atteiksies no ziediem, it sevišķi tad, ja tos dāvina stiprais dzimums. Dzīvesstila portāla «Sejas» aptaujātie sabiedrībā populāri un rosīgi vīrieši atzina, ka sievietes ir jādievina, tādēļ noteikti Starptautiskajā sieviešu dienā ir jāsveic daiļais dzimums, un svētku scenārijs katram savs.

Būvuzņēmējs, viens no pelnošākajiem Latvijas biznesmeņiem Valdis Kalnozols atklāj, ka vienmēr savas ģimenes sievietes sveic Sieviešu dienā. «Mums jau nav daudz tādu mīlestības svētku – Valentīndiena un 8. marts. Sieviešu diena jau tiek svinēta no padomju laikiem. Es dažreiz pasmejos, ka Klāra Cetkina un Roza Luksemburga mums ir dāvājusi labus svētkus. Galvenais ir priecāties un atpūsties. Svētki ir vajadzīgi. Jau senajā Romā tika rīkoti svētki, lai cilvēki vairāk domā par izklaidēm, bet mazāk domā par savu grūto dzīvi,» savu viedokli par Sieviešu dienu pauž Valdis.

Valdis Kalnozols
Valdis Kalnozols Foto: Sejas.lv

Uzņēmējam Sieviešu diena asociējas ar neļķēm. «Es parasti iepriekšējās dienas vakarā aizbraucu uz veikalu un mēģinu atrast kaut ko dīvainu, lai viņas iepriecinātu,» teic Valdis. Tiesa gan, svētku galdu uzņēmējs šajā dienā neklāj, bet kaut ko gardu sarūpē brokastīs, ar ko iepriecina sieviņu Larisu.

Elmārs Tannis
Elmārs Tannis Foto: Sejas.lv

Populārais pavārs, uzņēmējs un TV raidījumu vadītājs Elmārs Tannis, kurš dzimis un audzis Kanādā, atzīst, ka šajā zemē Starptautiskā sieviešu diena savulaik nav atzīmēta. Taču, dzīvojot Latvijā, viņš ar lielāko prieku svin Sieviešu dienu un savas ģimenes sievietes iepriecina ar ziediem. «Man arī jāsvin šie svētki, jo mana sieva ir latviete un es jau 20 gadus dzīvoju Latvijā. Pirmo reizi Sieviešu dienu svinēju, kad uz gadu biju apmeties uz dzīvi Vācijā. Man jau liekas, ka Sieviešu diena ir kolosāli svētki un šos svētkus nebūt nevajag svinēt tikai reizi gadā. Katra sieviete būtu laimīga, ja vīrieši viņām pievērstu ikdienā vairāk uzmanības. Bez sievietēm mēs, vīrieši, nebūtu nākuši pasaulē, un vīriešiem jāsaprot, ka sievietes ir mūsu mātes un mūsu bērnu mātes,» prāto Tannis. Tiesa gan, populārais pavārs piebilst, ka viņš vēlētos, lai arī Vīriešu dienai Latvijā tiktu pievērsta lielāka uzmanība.

Edmunds Veizāns
Edmunds Veizāns Foto: Sejas.lv

Hiphopa deju pasniedzējs un šausmu trases «Psaiho.lv» izveidotājs Edmunds Veizāns atklāj, ka šogad Sieviešu dienu viņš pavadīs Jūrmalas sanatorijas «Dzintarkrasts» apartamentos, ko iecienījis pat Krievijas Federācijas prezidents. «Strādāšu pie zinātniskā darba,» teic Veizāns. Kamēr viņš darbosies pa Jūrmalu, Veizāna vadītajā šausmu trasē «Psaiho.lv» vīrieši savām sievietēm sagatavojuši īpašu pārsteigumu, aizvedot mīļotās šausminošā piedzīvojumā, tādējādi gūstot asas izjūtas. «Es pat zinu kādu darba kolektīvu, kura vīrieši savām daiļā dzimuma kolēģēm aizsies acis un atvedīs uz šausmu tasi,» teic Veizāns. Viņš ir pārliecināts, ka sievietēm vajag 8. martu. «Tie ir svētki sievietēm, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība. Man ģimenē ir tikai viena sieviete – sieva, un vēl ir trīs dēli,» piebilst Veizāns, kurš savai sieviņai Sieviešu dienā dāvinās sarkanas tulpes.

Pazīstamais žurnālists un raidījumu vadītājs Egils Zariņš atklāj, ka Sieviešu dienai ir jābūt, lai gan pašam pret šiem svētkiem ir diezgan rezervēta attieksme: «Es gan neesmu pret, bet nevaru arī teikt, ka esmu šausmīgi par. Man nekad nav patikuši svētki, kuri ir izcelti, kad saka, lūdzu, šajā dienā priecājieties, sviniet un sveiciet, izņemot svētkus, kas nāk no mūsu bērnības, – Ziemassvētki, Lieldienas un Jaunais gads. Pārējie svētki man liekas ir piespēlēti. Uzskatu, ka Sieviešu dienai ir jābūt katrai dienai, varbūt bez puķēm un dāvanām. Sievietes - tā ir dzīvība. Ar to viss ir izteikts.»

Egils Zariņš
Egils Zariņš Foto: Sejas.lv

«Man liela daļa dzīves ir pagājusi tajā laikā, kad Sieviešu diena bija sarkanais kalendāra datums, kad klasē sveicām meitenes un izdomājām, ko mēs viņām dāvināsim. Meitenes parasti bija vairāk ne tikai dzīvē, bet arī klasē. Tad sanācām kopā puikas un štukojām, kā iepriecināsim klases meitenes. Tas bija interesanti, tas bija šovs un izaicinājums. Tas bija kā mazs plezīrs. Nu kādas gan 8. klasē var būt sieviešu un vīriešu attiecības? Nekādas! Bet tas ieaudzināja cieņu, mīlestību un pietāti pret sievieti. Tādēļ negribu noniecināt 8. marta nozīmi, jo šie svētki jauniešiem varētu iemācīt cienīt sievieti,» teic Zariņš.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu