Igaunijā ugunsgrēkā gājuši bojā desmit bērni (66)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas mediji ziņo, ka svētdien ugunsgrēkā Hāpsalu bērnunamā gājuši bojā, pēc pēdējām ziņām, desmit bērni invalīdi.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa

Glābšanas dienesti saņēma trauksmes zvanu plkst.14.30, apliecināja Rietumigaunijas Glābšanas centra preses sekretārs Viktors Sāremetss. 

Kad negadījuma vietā ieradās glābēji, bērnunama koka ēku jau bija apņēmušas atklātas liesmas. Kopumā ēkā atradās 37 bērni un deviņi pieaugušie.

Igauņu mediji vēsta: pēc aculiecinieku stāstītā, liesmas bērnunama ēkā izplatījušās ļoti ātri, pēc īsa brīža iebrūkot arī jumtam. Ugunsdzēsēju brigādēm ierodoties, ēka jau degusi ar atklātu liesmu.

Ugunsdzēsējiem izdevās savaldīt liesmas plkst.16.24. Ēka ir daļēji izpostīta, liesmās un augstajā temperatūrā cietusi visa celtne.

Bērnunamā dzīvojuši 43 bērni, visi invalīdi. Lielākā daļa bērnu pārvietojušies ratiņkrēslos. Bērnunamā dzīvoja bāreņi un bērni, kas palikuši bez vecāku aprūpes, kā arī bērni, kas bērnunamā ievietoti uz vecāku iesnieguma pamata.

Igaunija sēro

Igaunijas valdība pirmdienu izsludinājusi par sēru dienu valstī.

Pie visām valsts un vietējo varasiestāžu ēkām pirmdien Igaunijā tiek izkārti sēru karogi. Valdība aicināja visus valsts iedzīvotājus pievienoties sērām un pie saviem namiem izkārt sēru karogus.

Patlaban notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloņus.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu