LTV turpmāk vadīs Ivars Belte; valdē būs Ņesterovs un Skujiņš (80)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju iecelts Ivars Belte, informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainars Dimants. Vienlaikus par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos iecelts Sergejs Ņesterovs. Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteicās 45 kandidāti, kuru vārdi netika publiskoti.

Pēc NEPLP sēdes Dimants atzina, ka, padomei šovakar lemjot par jauno LTV valdi, nebija vienprātības, tomēr uzskata, ka tā izvēlējusies komandu, kas varēs savstarpēji sastrādāties un darboties saskaņā ar NEPLP, kas valdei uz nākamiem trīs gadiem uzticējusi šos amatus.

Dimants, kurš nobalsoja «par» visiem trīs valdes locekļiem, sacīja, ka kandidātus vērtējis pēc tā, vai viņi ar darbiem pagātnē ir pierādījuši, ka «to solījumi ir reāli».

Otrs svarīgs kritērijs Dimantam bijis «skaidrs redzējums, kas saskan ar jaunā sabiedriskā medija koncepciju». Bez tam NEPLP vadītājs vērtējis, ka «padome un valde būs uz viena viļņa un valdes locekļi strādās kā saskanīga komanda». Dimants izteica cerību, ka jaunā valde varēs sākt strādāt «nekavējoties».

Savukārt NEPLP loceklis Gints Grūbe atzina, ka balsojis par Ivaru Belti un centies pārliecināt arī citus padomes locekļus, jo augsti vērtējis viņa spējas vadīt pārmaiņas un saliedēt LTV darbiniekus.

Dimants piebilda, ka jaunā valde strādās ar valdes līgumiem un nebūs tiešu darba attiecību, kas nozīmē, ka gadījumā, ja darbs būs neapmierinošs, tos būs daudz vienkāršāk nomainīt.

Belte vispirms vēlas runāt ar LTV darbiniekiem

Pirmais jaunieceltā Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja Ivara Beltes darbs būšot sarunas ar LTV darbiniekiem par televīzijas pašreizējām problēmām un turpmāko darbu.

Kā Belte sacīja, viņš esot dzirdējis, ka LTV darbiniekiem ir daudz informācijas par problēmām LTV darbībā.

Kļūšana par LTV valdes priekšsēdētāju viņam daļēji esot pārsteigums, jo konkursa 2. kārtā esot bijuši spēcīgi konkurenti. Taču Belte esot gandarīts par konkursa iznākumu.

Runājot par mērķiem un stratēģiju, jaunais LTV valdes priekšsēdētājs teica, ka to viņš jau iepriekš ir prezentējis un skaidrojis Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP). Mērķu un attīstības skice viņam esot, taču

svarīgākais esot vispirms runāt ar LTV darbiniekiem, jo mērķus, vīziju un stratēģiju esot jāizstrādā kopā ar kolektīvu.

Belte pagaidām nevēlējās komentēt NEPLP locekles Aijas Dulevskas izteikumus, ka viņa balsojumā par jauno LTV valdi nepiedalās, protestējot pret Beltes kandidatūru. Belte neesot precīzi iepazinies ar Dulevskas teikto un noskaidrojis, «ko viņam galu galā inkriminē». Kad būšot iepazinies, tad arī sniegšot komentāru. Jaunais LTV vadītājs uzsvēra, ka par savu līdzšinējo darbību viņš jau ir ticis iztaujāts un ir atbildējis uz dažādiem jautājumiem.

Skujiņš un Ņesterovs pagaidām atturīgi komentāros

Šovakar ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu Latvijas Televīzijas (LTV) valdē ieceltie locekļi Māris Skujiņš un Sergejs Ņesterovs bija apmierināti ar padomes lēmumu, bet atturīgi komentēja savu nākotnes darbību valdē.

Vienīgi Skujiņš atzina, ka pirmais uzdevums LTV valdes locekļa amatā būs iepazīties ar uzņēmumu un tā darbiniekiem, savukārt ilgtermiņa plāni ir saistīti ar sabiedriskā medija izveidi un tā attīstību.

Vaicāts, kāda ir viņa vīzija par vienu no valdes locekļa atbildības jomām - finansēm -, viņš norādīja, ka šīs jomas kontekstā būs jāvērtē, kas ir sabiedriskais labums un kā tiek sadalīti līdzekļi.

Savukārt Ņesterovs šovakar vēl nevēlējās atklāt savu vīziju par darbu LTV valdē, taču viņš pauda prieku, ka ir ievēlēts valdē, un darbu LTV redz kā lielu izaicinājumu.

Jaunais LTV vadītājs Belte no 2011.gada ir «Video International Ukraine» ģenerāldirektors, no 2007.gada bijis «Baltijas Mediju alianses» izpilddirektors, no 2002. līdz 2007. gadam - SIA «TV3» pārdošanas direktors, SIA «Eniro» mārketinga vadītājs, AS «Diena» laikraksta «Diena» direktors, Reklāmas nodaļas vadītājs, «106.2 Radio Rīgai» Mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs, bijis Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents un valdes loceklis, kā arī Latvijas Preses izdevēju asociācijas viceprezidents.

Jaunais valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Ņesterovs no 2003.gada bijis reklāmas aģentūras «Lowe Age Latvia» izpilddirektors, «Mccann Worldgroup Latvia» komunikācijas holdinga stratēģiskās plānošanas vadītājs, no 1995.gada līdz 2003.gadam bijis projektu direktors un klientu servisa direktors reklāmas aģentūrā «Adell Saatchi&Saatchi Latvia».

Sergejs Ņesterovs
Sergejs Ņesterovs Foto: LETA

Jaunais valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos Skujiņš bijis finanšu direktors SIA «Energo Capital», valdes loceklis un finanšu direktors SIA «Baltcom TV», valdes loceklis «HVE Balt-Com Fiber AB», finanšu direktors un analītiķis SIA «Alīna», valdes priekšsēdētājs Baltijas un Polijas reģiona vadības komitejā un kredītkomitejas loceklis SIA «Nordea Finance Latvia».

Skujiņš Māris
Skujiņš Māris Foto: LETA

Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteicās 45 kandidāti, kuru vārdi netika publiskoti. Pēc iesniegto dokumentu atbilstības izvērtēšanas nolikuma prasībām dalību konkursā turpināja 41 kandidāts.

Pēc pretendentu uzklausīšanas dalībai otrajā kārtā tika izvirzīti deviņi pretendenti - trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši NEPLP augstāko novērtējumu. Viens no šiem kandidātiem no turpmākas dalības konkursā atteicās.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu