Armēnijas «Eirovīzijas» dziesmu sacerējis «Black Sabbath» ģitārists (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dziesmu, kas šā gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursā pārstāvēs Armēniju, sarakstījis britu smagā metāla grupas «Black Sabbath» ģitārists Tonijs Ajomi (Tony Iommi). Mūziķis, kurš ir viens no slavenās grupas dibinātājiem, sacīja, ka dziesma «Lonely Planet» esot bijusi «izmēģinājuma ideja», kas galu galā kļuvusi par Armēnijas pārstāvi ikgadējā festivālā.

Armēņu rokgrupa «Dorians» dziesmu izpildīs «Eirovīzijas» pusfinālā Malmē, Zviedrijā, 16.maijā. Konkursa fināls norisināsies 18.maijā.

1988.gadā, kad Armēnija piedzīvoja postošu zemestrīci, kurā gāja bojā 25 000 cilvēku, bet desmitiem tūkstoši palika bez mājām, Ajomi kopā ar citām rokzvaigznēm iesaistījās līdzekļu vākšanas kampaņā toreizējai padomju republikai.

2009.gadā viņam tika pasniegts Armēnijas goda ordenis. Vēlāk viņš iesaistījās vēl vienā labdarības projektā, kura mērķis bija atjaunot mūzikas skolu.

Par spīti kritiķu apsmieklam, «Eirovīziju» ik gadu noskatās desmitiem miljoni cilvēku. Konkurss iecēla slavas saulē vienu no visu laiku slavenākajām grupām «Abba», kas 1974.gadā uzvarēja ar hitu «Waterloo».

Savukārt Ajomi un citi «Black Sabbath» dibinātāji Ozijs Osborns un Gīzers Batlers strādā pie grupas pirmā albuma ar jaunām dziesmām pēc 33 gadu pārtraukuma. Gaidāmais ieraksts iznāks jūnijā.

Pēc ceturtā oriģinālā dalībnieka Bila Varda izstāšanās no projekta grupa pieaicināja bundzinieku Bredu Vilku.

Ajomi pagājušogad tika diagnosticēts vēzis, izjaucot «Black Sabbath» plānus doties jaunā koncertturnejā.

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs grupa «Per».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu