Klausies «Elkupes» albumu un dodies uz koncertu Siguldā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzoties «Ziemas festivālam» Siguldā, šosestdien, 9. martā, mūsdienu tautas mūzikas projekts «Elkupe» laidīs pasaulē ierakstu «Uzaust».

«Uzaust» ir skaņu rakstu telpa. Ierakstā meditatīva vienkāršība saplūst ar laikmetīgo rokmūziku, latviešu tautas skaņu un vizuālajiem kodiem, eksperimentālo mūziku un dzeju. Šo elementu kopstraume atklāj daudzās attīstītās kultūrās sastopamo Saules ceļa mītu. Latviešu kultūrā šā mīta atveids visredzamāk izpaužas Lielvārdes jostas rakstu ainavā.

Albumu iespējams noklausīties grupas «bandcamp» lapā.

Ieraksta tekstuālo gultni veido trīs paaudžu autori – Knuts Skujenieks, Edvīns Raups un Andris Habermanis. Prezentācijas koncertā piedalīsies mūziķi no grupas «Tesa», Imants Daksis un citi.

Audiovizuālais projekts «Uzaust» tika gatavots 10 mēnešus, un tā izveidē kopumā iesaistījās aptuveni 30 Latvijas kultūras jomas profesionāļi, kuri darbojās galvenokārt bez atlīdzības.

Pasākuma sākums plkst. 20 Siguldas novada Kultūras centra kinozālē (Pils ielā 10).

Pirms koncerta Anša Epnera leģendārā dokumentālā filma «Lielvārdes josta».

Ieeja brīva.

Siguldas Kultūras centrs kartē

«Uzaust»
«Uzaust» Foto: Publicitātes foto

Elkupe - Upe iet un upe klusē from Elkupe on Vimeo.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu