«Autobuss debesīs» sniegs 15 gadu jubilejas koncertus Latvijas pilsētās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Pašmāju grupa «Autobuss debesīs» šopavasar dosies 15 gadu jubilejas turnejā pa Latviju. Savas pastāvēšanas laikā grupa «Autobuss debesīs» izpildījusi gan daudzas Imanta Kalniņa dziesmas, gan pašu komponētus skaņdarbus. Pēc ilgiem laikiem tieši jubilejas koncertos grupa tos atkal atskaņos, informē grupas menedžments.

Līdztekus kā koncertu neatņemamu sastāvdaļu «Autobuss debesīs» izpildīs arī populārākās Imanta Kalniņa dziesmas no grupas repertuāra.

Koncertos skanēs vairāki veltījumi Imantam Ziedonim - Imanta Kalniņa dziesmas «Vakar sapnī atlaidās» un «Mūžmūžos būs dziesma», kā arī Kārļa Auzāna un Emīla Zilberta kompozīcija «Vārna».

Jubilejas turnejas koncerti notiks 5. aprīlī Valmieras kultūras centrā, 13. aprīlī Jelgavas kultūras namā, 19. aprīlī Jēkabpils Tautas namā un 27. aprīlī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Grupa «Autobuss debesīs» tika izveidota 1998. gadā, kad bijušie skolas biedri Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Imanta Kalniņa mūzika – gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan īpaši sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Kopš grupas dibināšanas «Autobuss debesīs» ir izdevuši septiņus mūzikas albumus; mākslinieki ir koncertējuši teju visā Latvijā, muzicējuši vairākās Eiropas valstīs un ASV, piedalījušies daudzos liela mēroga pasākumos, kā arī iestudējuši vairākas apjomīgas koncertprogrammas.

Biļetes uz grupas «Autobuss debesīs» jubilejas koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu