Mārtiņš Sirmais Meksikā nobaudījis govs smadzenes un acis (50)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

6. marta vakarā Eiropas Savienības (ES) ēkā jautrā ballītē nosvinēts jaunā TV raidījuma «Sirmais. Kulta ēdieni» sākums, kurā varēs vērot populāro pašmāju pavāru Mārtiņu Sirmo apceļojam sešas pasaules valstis, lai iepazītu to kultūras, ēdienus, paražas. Ballītes laikā Mārtiņš stāsta, kas ir visinteresantākais, ko ēdis, apceļojot valstis. Tāpat sveikt raidījuma komandu ieradās vairāki sabiedrībā populāri cilvēki.

Viesiem baudot uzkodas sešu dažādu valstu stilā un malkojot vīnu, Mārtiņš Sirmais skaidro, ka neparastākais ēdiens bijis Meksikā: «Mēs tikko bijām Meksikā un

ēdām ēdienus ar govju smadzenēm, govju acīm - tā ir viņu ikdiena.

Nu, brokastīs gluži to neēd, bet to ļoti bieži pasniedz. Tikpat bieži kā pie mums, piemēram, suši.»

Mārtiņam tas nemaz nav licies neparasti, viņš skaidro sīkāk: «Tās nav acis - tie ir acu iekšāboli. Tādi mīksti un garšīgi. Reizi dzīvē jau vajag pamēģināt, lai zinātu savu viedokli.»

Čellists Kārlis Auzāns
Čellists Kārlis Auzāns Foto: Edgars Kalmēns

Pasākuma dīdžejs bija «Rīga Radio» ētera balss Eduards Švāns, kā arī raidījuma organizatori bija sarūpējuši orķestra priekšnesumu «Melo-M» čellista Kārļa Auzāna vadībā.

Sveikt raidījuma veidotāju komandu un producenti ieradās arī konditorejas «Kūkotava» īpašniece Liene Tomsone, kura teic, ka 7. marta raidījumu noteikti skatīsies, lai gan televizoru reti izmanto. Liene atklāj, ka viņai ļoti patīk ceļot, turklāt drīzumā plāno ļoti daudz izbraukumu ārpus Latvijas. Jaunā raidījuma citu valstu ēdienu pētījumi Lienei šķiet interesanti:

«Eksperimentēt, degustēt, pamēģināt visu ko - man tas patīk!

Arī es to noteikti darīšu. Man liekas, ka raidījums ir kolosāls un tam viss izdosies. Lai Mārtiņš turas un apceļo visas pasaules valstis!»

Mārtiņš Sirmais, tērzējot ar Lieni Tomsoni
Mārtiņš Sirmais, tērzējot ar Lieni Tomsoni Foto: Edgars Kalmēns

Kas gaidāms raidījuma sērijās?

Skaties pirmo raidījumu, kurā Mārtiņš Sirmais viesosies Itālijā, 7. marta vakarā TV kanālā LTV1 - uzreiz pēc Panorāmas beigām!

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu