Mārtiņš Sirmais: «Mēs ēdām zirga gaļu!» (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

7. marta vakarā, uzreiz pēc Panorāmas, TV ekrānos pirmo reizi būs vērojams pavāra Mārtiņa Sirmā jaunais raidījums «Sirmais. Kulta ēdieni.» 6. marta vakarā raidījuma veidotāju komanda pulcējās Eiropas Savienības ēkā, kur svinīgi atzīmēja jaunā kulinārijas šova sākumu. Mārtiņš Sirmais stāsta, ka Itālijā mielojies ar zirga gaļu un nākamais raidījums būs par picu dzimtenē piedzīvoto.

Jau tika vēstīts, ka sešos aizraujošu piedzīvojumu pilnos raidījumos Mārtiņš apceļos pasauli, sadraudzēsies ar cilvēkiem Itālijā, Beļģijā, Spānijā, Francijā, Amerikā un Meksikā, parādot TV ekrānu vērotājiem, kādi ir ārzemju valstu ēšanas paradumi un kultūra.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā, kurā raidījuma komanda ar producenti Ilzi Lasmani-Broži priekšgalā un kuplu pulku atbalstītāju baudīja sešu dažādu valstu tradicionālos ēdienus, Mārtiņš Sirmais priecīgā noskaņojumā, baudīdams vīnu, stāsta, ka 7. marta raidījumā varēs apskatīt pavāra piedzīvojumus Itālijā: «Būs par picu. Par Neapoli! Ja iedomājies Itālijas zābaku, tad tā ir potīte un zem potītes atrodas tas reģions, kuru mēs izpētījām. Pica ir dzimusi Neapolē, un tajā reģionā taisa mocarellu un visas sastāvdaļas picām. Tā bija padziļināta picas izpēte.»

Mārtiņš atklāj, kas bija interesantākais, ko piedzīvojis Itālijā:

«Mēs ēdām zirga gaļu Itālijā! (smejas)

Tas bija tādā kafejnīcā, kur bija džeks, nofotografēts ar zirgu, ar visādām medaļām, un viņš tirgo zirga gaļu. Tur var nopirkt visādas desas un gaļas izstrādājumus.» Runājot par Latvijā tik aktuālo zirga gaļas jautājumu, Mārtiņš teic: «Lielākā daļa latviešu jau nav ēduši zirga gaļu, par mānīšanos jau dusmojas.»

Tāpat pasākumā bija iespējams noklausīties orķestra priekšnesumu grupas «Melo-M» čellista Kārļa Auzāna vadībā, kā arī «Rīga Radio» dīdžeja Eduarda Švāna setu.

Orķestra priekšnesums Kārļa Auzāna vadībā
Orķestra priekšnesums Kārļa Auzāna vadībā Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mārtiņš Sirmais picu dzimtenē - Itālijā :

Jau rīt, 7. martā, uzreiz pēc Panorāmas skaties raidījumu «Sirmais. Kulta ēdieni.» un apgūsti ārzemju kultūras ēdienu paražas.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu