TVNET ceļvedī: Ķermeņa anatomija, māksla un Eirovīzija (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klāt brīvdienas! Turpinām baudīt ziemu, mākslu un lieliski mūziku. Sporta un aktīvās atpūtas cienītāji var doties uz Siguldu, kur norisināsies pasaules kausa (PK) izcīņas posms kamaniņu sportā, savukārt tie, kas vēlas uzzināt ko vairāk par sava ķermeņa uzbūvi, laipni aicināti apmeklēt slaveno izstādi "Bodies Revealed".

Rīgā slavenā izstāde "Bodies Revealed"

No piektdienas Rīgā, tirdzniecības centra "Spice Home" telpās, būs slavenā izstāde "Bodies Revealed", kuru visā pasaulē apskatījuši jau vairāk nekā 28 miljoni cilvēku. Izstādē "Bodies Revealed" ir iespējams aplūkot īstus cilvēku ķermeņus un vairāk nekā 200 orgānus un ķermeņa daļas, kas sagatavotas ar īpašu inovatīvu metodi.

"Bodies Revealed" izstādei ir deviņas galerijas, kuras izstaigājot

apmeklētāji var ielūkoties skeletā, muskuļu sistēmās, reproduktīvajos, elpošanas un asinsrites orgānos, kā arī citās cilvēka ķermenī esošajās sistēmās.

Atklās "Purvīša balvas 2011" kandidātu darbu izstādi

No piektdienas līdz 10.aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" būs skatāma "Purvīša balvas 2011" kandidātu darbu izstāde. Ekspozīciju veido spilgts glezniecības, instalāciju, foto un videomākslas kopums, ko radījuši otrajai Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2009. un 2010. gadā neatkarīgo ekspertu izvirzītie astoņi mākslinieki - Ilmārs Blumbergs, Kristaps Ģelzis, Kristīne Kursiša, Imants Lancmanis, Kaspars Podnieks, Mārtiņš Ratniks, Inta Ruka un Krišs Salmanis.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" notiek preses konference, kurā klātesošie tiek informēti par to, kuri astoņi mākslinieki izvirzīti otrajai Purvīša balvai un kuru darbi tiek eksponēti ''Purvīša balvas 2011'' kandidātu izstādē
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" notiek preses konference, kurā klātesošie tiek informēti par to, kuri astoņi mākslinieki izvirzīti otrajai Purvīša balvai un kuru darbi tiek eksponēti ''Purvīša balvas 2011'' kandidātu izstādē Foto: LETA

Savukārt Rīgā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, eksponēti 38 Latvijas labāko dizaineru darbi, kas 2008., 2009. vai 2010. gadā pieteikti Gada balvai dizainā.

Arī Spīķeros, "kim?" laikmetīgās mākslas centra galerijās, šonedēļ būs skatāmas trīs jaunas izstādes. No 18.februāra līdz 27.martam "VKN galerijā" būs skatāma Kaspara Podnieka personālizstāde "Savienotie trauki", "RIXC galerijā" notiks Mārtiņa Ratnika personālizstāde "Projekcijas", bet "kim?" otrajā stāvā laikmetīgās mākslas centrs piedāvās aplūkot izstādi no starptautiskās neatkarīgās kuratoru apvienības "ICI" izstāžu cikla "Izstāde kastē" - "Haralds Zēmans: Dokumenta 5".

Teātris

Piektdien Dailes teātris ar komēdiju "Gaisa grābekļi" viesosies Ventspilī. Plkst.19 ar Valda Grēviņa komēdiju teātris viesosies Ventspils teātra namā "Jūras vārti".

Piektdien un sestdien Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks laikmetīgās dejas un video izrāžu vakars "Dubulttelpā", kur plašākai publikai tiks piedāvāti Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) studentu radošās sadarbības rezultātā tapuši darbi.

Siguldā sāksies pirmais sniega tēlniecības čempionāts

No piektdienas līdz 6.martam Siguldā notiks Ziemas festivāls Latvijā, kura moto ir "Vairāk sporta. Vairāk mākslas. Vairāk izklaides. Vairāk atpūtas". Festivāla mērķis ir popularizēt Siguldas novada sporta bāzes un kalnu slēpošanas trases kā lieliskas atpūtas, sporta un brīvā laika pavadīšanas vietas un Siguldu kā Eiropas kultūras un mākslas iepazīšanas vietu. Šāda apņemšanās Siguldas novadam ir, startējot projektā "Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" kā oficiālajam partnerim un Ziemas festivālu iekļaujot 2014.gada notikumu kalendārā.

Ķīnas raidorganizāciju ķīniešu tautas orķestris
Ķīnas raidorganizāciju ķīniešu tautas orķestris Foto: publicitātes

Koncerti brīvdienās

Piektdien: 18.februārī plkst.19 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un galvenais diriģents Karels Marks Šišons sniegs koncertu "Pasaules klasikas pērles", kurā kā solisti būs dzirdami jaunie un talantīgie LNSO pūtēji - Egils Upatnieks (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags).

Plkst.20 muzikālajā restorānā "Ciro’s Pomodoro", kas atrodas "Galleria Riga", uzstāsies britu mūzikas izpildītāja "Sonique".

Varis Vētra dziedās 18.februārī plkst.19:30 Ādažu kultūras centrā.

Jaunmoku pilī notiks dziedātājas Ievas Kerēvicas koncerts "Sirds karstumā".

Plkst.20 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notiks 73.karnevāls, kurā uzstāsies vairāki populāri mūziķi.

Sestdien: Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) jauktais koris "Rīga", svinot 60.dibināšanas gadadienu, aicina visus bijušos kora dziedātājus un ikvienu kora mūzikas cienītāju uz koncertu šā gada 19.februārī plkst.18 RSU aulā, Dzirciema ielā 16, Rīgā.

Atzīmējot sveču mēnesi, Bauskas pils muzejs aicina uz koncertu sveču gaismā "Ēnu lasījumi" sestdien plkst. 18 Bauskas pilī. Senās mūzikas šedevrus koncertā atskaņos baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solisti Māra Kupča vadībā, senās mūzikas ansamblis "Luthien" un viesi no Francijas – "Societa Umanitaria" konkursa Milānā Grand Prix laureāte viola da gamba spēlētāja Lusilla Bulanžē (Lucile Boulanger) kopā ar klavesīnistu Arno de Paskālu (Arnaud De Pasquale).

Rīgā amerikāņu džeza superzvaigzne Džošua Redmens
Rīgā amerikāņu džeza superzvaigzne Džošua Redmens Foto: publicitātes

Plkst.17 Jelgavas pilsētas kultūras namā koncertos ar programmu "MĪ-LE-STĪ-BAI" aktieris un režisors Varis Vētra.

Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" ar kopīgu koncertprogrammu uzstāsies divas Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējas - viena no izcilākajām latviešu čellistēm pasaulē, patlaban Londonas Filharmoniskā orķestra soliste Kristīne Blaumane un virtuozā pianiste Liene Circene.

Sestdien Džuzepes Verdi operā "Aīda" titullomā debitēs latviešu jaunais soprāns Liene Kinča. Viņas skatuves partneri būs Gustavo Porta (Radamesa lomā), Samsons Izjumovs (Amonasro), Andžella Goba (Amnerisa), bet pie diriģenta pults būs Modests Pitrens.

Rīgā, Lielajā ģildē 19. februārī un Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" 20. februārī klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ķīnas autentiskos tautas mūzikas instrumentus Ķīnas raidorganizāciju ķīniešu tautas orķestra (China Broadcasting Chinese Orchestra) izpildījumā.

Savukārt

svētdien festivāla "Saxophonia" superzvaigzne šogad būs amerikāņu saksofonists Džošua Redmens

(Joshua Redman), kurš ieradīsies Rīgā ar savu trio - basistu Rūbinu Rodžersu un sitaminstrumentālistu Gregoriju Hačinsonu. Mūziķi uzstāsies festivāla noslēguma koncertā 20. februārī Lielajā ģildē plkst. 19:30.

Ķīpsalā sākies divu dienu erotikas festivāls "Erots 2011"

Piektdien plkst.18 Ķīpsalā sāksies pieaugušajiem skatītājiem veltīts erotikas festivāls un izstāde "Erots 2011", kur varēs baudīt krāšņu, erotikas piesātinātu un daudzveidīgu izklaidi - mākslinieku priekšnesumus un šovus, modes skati, kā arī varēs aplūkot un iegādāties dažādas mīlas rotaļlietas.

Brāļu Koenu "Īstenā drošsirdība"
Brāļu Koenu "Īstenā drošsirdība" Foto: publicitātes

Sestdien plkst. 21:20. notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases izaicinājuma kārta. Tajā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem nav kvalificējušās finālam. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

"Īstenā drošsirdība"

No šodienas, 18. februāra, uz Latvijas kinoekrāniem nonāk brāļu Koenu jaunā filma "Īstenā drošsirdība" ("True Grit"). Filma saņēmusi desmit nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars", tai skaitā kategorijās "Labākā filma", "Labākais režisors" (Džoels un Ītens Koeni (Joel & Ethan Cohen), "Labākais aktieris" – Džefs Bridžess (Jeff Bridges) un "Labākā otrā plāna aktrise" – Heilī Steinfelda (Hailee Steinfeld).

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu