Darba devējus interesē potenciālo darbinieču bērnu skaits (92)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Darba devējs, runājot ar potenciālo darbinieci, visbiežāk pievērš uzmanību tam, vai viņai ir bērni, kā arī sievietes profesionālajai pieredzei, vecumam un izskatam, taču sarunā ar potenciālo darbinieku - vīrieša profesionālajai darba pieredzei, kvalifikācijai un valodas zināšanām, liecina Latvijas respondentu atbildes Eiropas Parlamenta (EP) «Eurobarometer» aptaujā «Sievietes un dzimumu nevienlīdzība krīzes kontekstā».

Jautāti, kādi dzimumu nevienlīdzības aspekti krīzes iespaidā pasliktinājušies, Latvijas aptaujātie min lielākas grūtības saskaņot privāto un darba dzīvi, algu atšķirības starp sievietēm un vīriešiem, sieviešu tirdzniecību un prostitūciju, informēja EP Informācijas biroja Latvijā preses sekretāre Marta Rībele.

Pēc aptaujāto domām, nākamo EP vēlēšanu kandidātiem savās programmās jāpiedāvā šo problēmu risinājumi.

Kopumā krīze, pēc Latvijas iedzīvotāju domām, visnegatīvāko iespaidu atstājusi uz jauno profesionāļu iespējām atrast darbu. Turklāt bieži darbinieki nestrādā savai kvalifikācijai atbilstošā profesijā, kā arī pieaugusi nelegālā nodarbinātība.

Lai cīnītos ar sekām, pēc Latvijas iedzīvotāju domām, jāsamazina bezdarbs, jāiegulda izglītībā un jārūpējas par pensijām.

Aptauja Latvijā veikta no 4.februāra līdz 7.februārim, un tajā piedalījās 1001 respondents.

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu