Jēkabsone-Žogota nepalīdzēs izlasei šīgada Eiropas čempionātā (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Elio Castoria

Latvijas sieviešu basketbola izlasei šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā tomēr nepalīdzēs viena no labākajām latviešu basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 23 basketbolistes, kuras tiks uzaicinātas gatavoties finālturnīram. Pēc kvalifikācijas cikla izlaišanas izlases kandidātēs atgriezusies Elīna Babkina, bet Jēkabsone-Žogota laicīgi informējusi valstsvienības vadību, ka vēl pagaidām valstsvienībā neatgriezīsies.

«Latvijas izlase man joprojām ir mīļa, taču pēdējā laikā arī sāpīga tēma. Kopš 2009.gada vasaras, kad aizvadīju pēdējo spēli Eiropas čempionātā Rīgā, palikusi līdz galam nepadarīta darba sajūta, tomēr patlaban jūtu, ka slodzi klubā un izlasē apvienot nevaru,» citēta basketboliste, kura neslēpj, ka no sliedēm pamatīgi izsitis pagājušā sezonā gūtais ceļgala krustenisko saišu plīsums. «Tikai nupat sāku sajust spēli, joprojām laukumā nejūtos tik labi, cik pašai gribētos. Ilgu laiku strādāja zemapziņā ieliktās bremzes, baidījos riskēt, nevarēju spēlēt tik droši un agresīvi, cik biju pieradusi. Tāpat kā nav skaidrības, ko darīšu pēc šīs sezonas, - tālu uz priekšu neko vairs neplānoju.»

«Man un citām manas paaudzes spēlētājām līdzdalība Latvijas izlasē bija lielisks tramplīns karjerai, un par šo laiku esmu saglabājusi vislabākās atmiņas. Taču dzīve rit uz priekšu, un šovasar turēšu īkšķus par jaunajām meitenēm, kurām pienācis laiks teikt savu vārdu,» piebilst Jēkabsone-Žogota.

Izlases kandidātu sarakstā iekļautas desmit basketbolistes, kuras pērn izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, vēl piecas spēlētājas ar valstsvienības spēļu pieredzi, kā arī astoņas debitantes.

No potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet Zane Tamane paziņojusi, ka valstsvienībā vairs nespēlēs.

Izlases treniņi sāksies 1.maijā, bet Eiropas čempionāts Francijā startēs 15.jūnijā.

Grupas turnīrā Latvijas komanda spēlēs ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

«Uzaicinājumu uz izlasi saņems visas. Jāņem vērā, ka vairākas spēlētājas nevarēs būt ierindā no pirmās dienas, bet treniņos vajadzīgi vismaz divi pilni piecnieki, lai darbs būtu kvalitatīvs. Iespējams, kāda nevarēs pievienoties, taču visām nosauktajām ir iespēja pierādīt savu noderību un iekļūt sastāvā, kas piedalīsies Eiropas čempionātā,» citēts Nerips. «Šis saraksts varēja būt arī garāks, taču vairākas jaunās spēlētājas nav rādījušas atbilstošu sniegumu sezonas laikā. Līdzdalība valstsvienības treniņos jaunajām spēlētājām būs vērtīga. Cik ilgi viņas būs pie mums - tas atkarīgs no pašām.»

Pirms turnīra izlasei paredzētas desmit pārbaudes spēles.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anda Eibele, Kristīne Silarāja, Zane Jākobsone, Dita Liepkalne (visas - «Cēsis»), Asnāte Fomina (RTU/«Merks»), Ieva Krastiņa, Kitija Laksa, Dita Rozenberga (visas - «TTT Rīga»), Elīna Babkina (Prāgas ZVVZ USK, Čehija), Kristīne Kārkliņa (Džejhanas «Belediye», Turcija), Baiba Eglīte (Karlovi Vari «Lokomotiva», Čehija), Anete Horelika («ProBuild Lions», Nīderlande), Liene Priede (Misūri universitāte, ASV), Sabīne Niedola («Cadi ICG Software», Spānija), Ieva Kūlīte («Wolfenbuttel», Vācija), Aija Putniņa («UNB Obenasa», Spānija), Linda Rubene (Indiānas universitāte, ASV), Liene Jansone (Tarsusas «Belediye», Turcija), Anete Šteinberga (Teksasas universitāte, ASV), Aija Brumermane («Bacsbasket», Ungārija), Anita Teilāne («Haskovo», Bulgārija), Līga Šurkusa («Pallacanestro Broni 93», Itālija), Zenta Meļņika (Alba Julijas «Universitatea», Rumānija).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu