Veic kratīšanu Maskavas eksmēra Lužkova sievas firmā (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas milicija ceturtdien veica kratīšanu bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova dzīvesbiedrei Jeļenai Baturinai piederošās būvfirmas "Inteko" birojā Maskavas centrā, pavēstīja ziņu avots šajā firmā. Īpašo uzdevumu milicijas vienība (OMON) slēdza visas ēkas izejas un sapulcināja firmas darbiniekus vienā telpā.

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Kratīšana ir saistīta ar strīdīgu kredītu, kuru "Inteko" paņēmusi bankā "Bank Moskvi" ("Bank of Moscow").

Baturina ceturtdien paziņoja, ka šai kratīšanai nav nekāda pamata un tā veikta pēc pasūtījuma, lai izdarītu spiedienu uz viņu un Lužkovu. Baturina pašlaik uzturas Austrijā, kur viņa ieradusies ārstēties.

"Inteko" pārstāvis Genadijs Terebkovs sacīja, ka būvfirma sadarbojas ar milicijas darbiniekiem, kas veic kratīšanas firmas birojā. Pēc viņa teiktā, Krievijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas komitejas darbinieki ceturtdien ieradušies "Inteko" birojā un kādas krimināllietas izmeklēšanas ietvaros pieprasījuši vairākus dokumentus, kuri viņiem arī tūlīt izsniegti.

"Inteko" advokāts Aleksandrs Asnis savukārt norādīja: "Krievijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas komitejas oficiālā pārstāve Irina Dudkina iepriekš jau ziņoja, ka kratīšana tiek veikta krimināllietas ietvaros saistībā ar 13 miljardu rubļu (232 miljonu latu) izkrāpšanu no "Bank Moskvi"."

Advokāts arī uzsvēra, ka, "pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, nekāda krimināllieta pret kompāniju "Inteko" vai tās vadību nav ierosināta. Visos kompānijas birojos turpinās plānveida darbs".

"Bank Moskvi" pārstāvji noliedz naudas izkrāpšanu no bankas

Banka attsakās komentēt operatīvās izmeklēšanas darbības. ""Bank Moskvi" sevi par cietušo neuzskata, jo nekādas naudas izkrāpšanas nav bijis. "Bank Moskvi" neuzskata par pareizu komentēt izmeklēšanas iestāžu darbību," teikts paziņojumā, ar kuru banka nākusi klajā saistībā ar tiesībsargājošo institūciju paziņojumiem.

"Jebkādas apsūdzības bankai ir tikai zināmu pušu izdomājumi. Šādi secinājumi ir jāpierāda tiesā," teikts paziņojumā.

Vaino Baturinu krāpšanā lielos apmēros

Ceturtdien Krievijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka nauda, kas kredīta veidā izkrāpta no "Bank Moskvi", ieskaitīta Jeļenas Baturinas personīgajā kontā.

Izmeklēšanas komitejas paziņojumā norādīts, ka "vairāki nenoskaidroti "Bank Moskvi" darbinieki kopā ar akciju sabiedrības "Premier Estate" darbiniekiem kredīta veidā izkrāpuši 13 miljardus rubļu, lai iegūtu apgrozāmā kapitāla līdzekļus minētajai firmai". "Taču vēlāk nauda, kas tika saņemta šī kredīta ietvaros, tika ieskaitīta Baturinas Jeļenas Nikolajevnas personīgajā kontā," aģentūrai "Interfax" sacīja izmeklēšanas komitejas preses pārstāvji.

Viņi pastāstīja, ka pašlaik tiek pārbaudīta versija par to, ka "Premier Estate" kreditēšanai izmantota nauda no Maskavas pilsētas budžeta.

Apsūdzība krāpniecībā jau "tuvākajā laikā"

Ziņu avots tiesībsargājošajās institūcijās ceturtdien sacīja "Interfax", ka jau tuvākajā laikā varētu lemt par apsūdzības krāpniecībā izvirzīšanu "Inteko" vadītājai Baturinai. "Visticamāk, apsūdzība tiks izvirzīta aizmuguriski, jo Baturinas kundze nav atsaukusies uz pavēstēm, ar kurām viņa izsaukta piedalīties izmeklēšanas darbību veikšanā."

Jeļena Baturina, kurai piederošās mantas vērtība tiek lēsta aptuveni 1,1 miljards ASV dolāru (572 miljoni latu), ir iekļauta Krievijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā, kuru šonedēļ publicēja Maskavas žurnāls "Finans", savukārt žurnāls "Forbes" Lužkova sievas turību novērtējis 3.9 miljardu ASV dolāru apmērā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu