Notiks Ziedoņa "Krāsaino pasaku" lasījumi armēņu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien, 18.februārī plkst.17 Itas Kozakēvičas Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijā (Slokas ielā 37) notiks Imanta Ziedoņa "Krāsaino pasaku" armēņu izdevumam veltīts pasākums, kurā piedalīsies pasaku tulkotāja Naira Hačatrjana un armēņu valodas speciāliste Valda Salmiņa, informē Arita Gutāne, Latvijas Literatūras centra projektu vadītāja.

Pasākumu organizē Itas Kozakēvičas Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija sadarbībā ar Latvijas Armēņu kultūras biedrību. Grāmatas prezentācijā paredzēts stāstījums par Imantu Ziedoni un viņa pasaku pasauli. Valda Salmiņa iepazīstinās ar "Krāsaino pasaku" tulkojumu armēņu valodā. Latviešu un armēņu valodā tiks lasīta "Dzeltenā pasaka", "Melnā pasaka" un "Zilā pasaka". Pasākuma noslēgumā iecerēta saruna ar klausītājiem par krāsām latviešu un armēņu kultūrā.

Imanta Ziedoņa "Krāsainās pasakas" ir jau otrā latviešu grāmata, ko laidusi klajā armēņu izdevniecība "Antares". 2008.gadā armēņu valodā izdota Jura Kronberga dzejas izlase "Tagadnes". Ziedoņa grāmatas atvēršana Armēnijā, ko vadīja tulkotāja Naira Hačatrjana, notika šā gadā oktobrī Erevānas grāmatu gadatirgus ietvaros. "Krāsaino pasaku" izdošanu atbalstījis Latvijas Literatūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu