Par "Latvieši ir visur" runās "Gūtenberga galaktikā" (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālās bibliotēkas bibliotēkzinātnes un grāmatniecības vēstures diskusijkluba "Gūtenberga galaktika" kārtējā sanāksmē šodien (17.02.) runās par Otto Ozola grāmatu "Latvieši ir visur", informē diskusijkluba sekretariātā.

2010.gadā apgādā "Atēna" ceļu pie lasītājiem sāka pirmais latviešu globālais trilleris "Latvieši ir visur", kuru uzrakstījusi masu medijos pazīstama seja bez vārda, kas uzradusies no nekurienes un maskējas ar pseidonīmu Otto Ozols. Sabiedrības uzmanību piesaista Guntis Berelis, kas uzdots par izdevuma redaktoru, un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalsts.

Grāmata sākas ar to, ka Stokholmā slepus ierodas latviešu grupa, lai nolaupītu Zviedrijas karali un prasītu izpirkuma maksu, kas kompensētu zviedru banku nodarītos zaudējumus Latvijai. Autors alias romāna galvenais varonis klīst pa pasauli, prasa patvērumu Dānijā, ieskatās "Stasi" cietumos, vēro, kā grūst Berlīnes mūris, seko līdzi, kā 2001.gada 11.septembrī sagāžas Pasaules tirdzniecības centra torņi Ņujorkā, izvirza sazvērestības teorijas, palīdz austrumvāciešiem bēgt uz Rietumvāciju, dzer šampanieti Sarkanajā laukumā Maskavā, mīl bezgala skaistu amerikāņu blondīni…

"Faktu kaleidoskops strauji griežas, mutuļo, virpuļo, vizuļo, mainot laika dimensijas un dislokācijas vietas Zviedrijā, Vācijā, Krievijā, Somijā.

Pāri visam nemitīgi skan vakara zvans: latvieši ir visur.
"Latvieši ir visur"
"Latvieši ir visur" Foto: publicitātes

Berelis apgalvo: šis kokteilis ir sprādzienbīstams.

"Gūtenberga galaktikas" sanāksme notiks šodien plkst. 15 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Baltajā zālē Rīgā, Tērbatas ielā 75.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu