Eiropu draud pārpludināt Āfrikas bēgļi (70)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijai piederošo Lampedūzas salu pēdējo piecu dienu laikā pārpludinājuši aptuveni 5000 tunisiešu, kas turp nokļuvuši galvenokārt nelielās zvejas laivās. Jūras spēki "arestējuši daudzus cilvēkus, kas mēģināja šķērsot robežu. Nosūtīti papildspēki", atklāja vārdā neminēts informācijas avots. "Mēs atrodamies neparastā situācijā, un drošības spēki dara visu iespējamo, cenšoties apturēt imigrantu vilni."

Tunisija svētdien uz piekrastes reģioniem nosūtījusi drošības spēkus cerībā apturēt milzīgo ļaužu plūsmu, kas vēlas pamest valsti un rast patvērumu Eiropā. Saņemtas arī ziņas, ka Tunisijas krasta apsardze apzināti nogremdējusi vienu no bēgļu laivām, taču dažiem cilvēkiem ir izdevies izglābties un pastāstīt par notikušo.

Lampedūzā nelegālie iebraucēji spiesti uzturēties futbola stadionā, bet simtiem imigrantu nakšņo zem klajas debess. Tunisiešu izmitināšanai tiek izmantotas arī vietējās viesnīcas un baznīcas.

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka pēc 14. janvāra revolūcijas tunisiešu skaits Itālijā ir pieaudzis ļoti strauji. Itālijas varasiestādes ir vērsušās pēc palīdzības pie Eiropas Savienības, turklāt salās jau šonedēļ ir izsludināts humanitārās katastrofas stāvoklis.

Itālijas migrācijas centrā jau nepietiek vietu, tāpēc Eiropas Savienībai būs jārisina samilzusī migrācijas problēmas. Itālija oficiāli lūgusi Eiropas Komisijai (EK) finanšu palīdzību 100 miljonu eiro (70,28 miljonu latu) apmērā saistībā ar milzīgo imigrantu pieplūdumu no Tunisijas.

Kā sarunā ar Eiropas Savienības (ES) prezidentu Hermanu van Rompeju norādījis Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, izveidojusies ārkārtas situācija, kas "skar visu Eiropas Savienību un kas ir atbilstoši jārisina".

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu