Berluskoni par gaidāmo tiesas prāvu neuztraucas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

74 gadus vecais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni par gaidāmo tiesas prāvu, kurā tiks skatīta viņa vaina ļaunprātīgā varas izmantošanā un seksuālās attiecībās ar nepilngadīgu meiteni, nemaz neuztraucoties. Kā norāda viņa advokāts, Berluskoni bijis iesaistīts aptuveni 100 tiesas prāvās, taču neviena nav beigusies tik slikti, lai politiķis tajā varētu tikt uzskatīts par zaudējušu. Tāpēc arī šoreiz skandalozajam politiķim neesot ne mazāko šaubu par savu uzvaru, vēsta ārvalstu mediji.

"Dieva dēļ, es par šo lietu vispār nerunāšu! Viss, ko varu pateikt, ir, ka es nepavisam neesmu uztraucies,"  šodien žurnālistiem teica Berluskoni.

Plānots, ka tiesas prāva pret premjeru sāksies 6.aprīlī. Prokurors tiesā iesniedzis pierādījumus un materiālus vairāk nekā 600 lapu garumā. Viņš paudis pārliecību, ka pierādījumi ir pietiekami, lai Berluskoni notiesātu. Galvenās apsūdzības saistītas ar to, ka Berluskoni it kā maksājis par seksu prostitūtai, kura tobrīd bija 17 gadus veca. Tāpat viņš apsūdzēts par varas ļaunprātīgu izmantošanu, panākot viņas atbrīvošanu no apcietinājuma.

Pats Berluskoni apsūdzības noraida. Iepriekš viņš paziņoja, ka nekad savā mūžā nav maksājis par seksuāliem pakalpojumiem, kur nu vēl mazgadīgai meitenei.

Neskatoties uz daudzajiem skandāliem, asajiem un pretrunīgajiem izteikumiem un politisko konkurentu uzbrukumiem, Berluskoni jau vairākkārt no premjera krēsla nav izdevies gāzt. Kamēr daļa sabiedrības viņu joprojām atbalsta, citi ar skandalozo politiķi, miljonāru un mediju magnātu ir klajā nemierā. Šajā nedēļas nogalē Itālijas ielās notika masu demonstrācija, kuras dalībnieces pārsvarā bija sievietes. Pulcējušies uzskata, ka, ņemot vērā apsūdzības un neskaitāmos jau līdz šim notikušos skandālus, Berluskoni vairs nav cienīgs ieņemt premjera amatu. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu