TVNET: uz radara (6. daļa) (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc ilgāka pārtraukuma iemetam aci rubrikā «uz radara», kur pievēršam jūsu uzmanību tādiem jauniem populārās mūzikas vārdiem, kuri ir savas muzikālās karjeras pašā sākumā, proti, izdevuši vien dažus interesantus singlus vai mazalbumus (EP) un vēl tikai gatavo savus debijas albumus. Šoreiz īsumā par diviem BBC «Sound of 2013» skaņražiem «CHVRCHES» un «Savages», kā arī «jauno Adeli» - Elle King un austrāļiem «Jagwar Ma».

CHVRCHES

Glāzgova un sintīpops. Šķietami neierasta kombinācija, bet tieši šie trīs skoti - Aiens Kuks (Iain Cook), Martins Dohertijs (Martin Doherty) un apburošā Lorena Meiberija (Lauren Mayberry) ir elektroniskās popmūzikas jaunākais «karstais vārds». Grupa CHVRCHES (izrunā kā «churches») gada sākumā iekļuva BBC «Sound of 2013» potenciālo muzikālo atklājumu top5 un ar atsevišķiem lieliskiem singliem un pārliecinošu koncertizpildījumu lēnām, bet pamatīgi būvē sev uzticamu fanu bāzi. Pagājušogad CHVRCHES iesildīja populāro projektu «Passion Pit».

Martins Dohertijs savulaik uzstājies kopā ar grupu «The Twilight Sad», savukārt Kuks bijis «Aereogramme» dalībnieks.

Lorena Meiberija savukārt agrāk spēlēja sintezatoru mazpazīstamā grupā «Blue Sky Archives», pabeigusi žurnālistus un pati lieliski spēlē bungas.

Drīzumā klajā nāks grupas pirmais mazalbums «Recover».

Jagwar Ma

Sidneja. 2013. gads. Trīs jaunekļi - Džono Ma (Jono Ma), kas agrāk spēlēja grupā «Lost Valentinos», Džeks Frīmens (Jack Freeman) un Gabriels Vinterfīlds (Gabriel Winterfield), kas muzicējis ar «Ghostwood», - atgriež mūs 1990. gadu sākumā, kad britu salās lija «skābes lietus» - «Inspiral Carpets», «Primal Scream», «Happy Mondays» u.c.

Varbūt tieši «Jagwar Ma» izdosies radīt jaunu «madčestras» vilni, galu galā «The Stone Roses» ir apvienojušies, «Primal Scream» gatavojas izdot jaunu plati, un varbūt kādai no šīm grupām noderētu šāds iesildītājs kā «Jagwar Ma».

Elle King

Brīnos, ka vēl joprojām industrija nav «saražojusi» jaunas Adeles! Protams, šī 24 gadus vecā dziedātāja ir unikāla parādība popmūzikā - vairāki «Grammy», Britu balvas, n-tie miljoni pārdotu albumu kopiju un galu galā pat «Oskars» par dziesmu «Skyfall», turklāt Adeles albumi vēl joprojām dzīvojas top20. Viņas balss ir īpaša un neatkārtojama. Tomēr, iespējams, tieši šī 23 gadus vecā amerikāņu dziedātāja Ela Kinga (Elle King) spēs gūt panākumus Adeles ēnā, jo viņas balss tembrs ir ļoti radniecīgs Adeles viegli piesmakušajam vokālam un arī singls «Playing For Keeps» muzikāli dekorēts ar soula, blūza un kantri elementiem.

«The Elle King» EP izdots 2012. gada jūnijā. Šogad gaidāms pirmais Elas Kingas debijas soloalbums.

Savages

Londonas meiteņu četrotne «Savages» arīdzan ir BBC «Sound of 2013» viens no top10 vārdiem, kuriem mūzikas industrija pievērsusi pastiprinātu uzmanību.

Kritiķi meiteņu postpanku salīdzina ar «Siouxsie and the Banshees» un «Joy Division».

«Husbands» noteikti ir viens no spēcīgākajiem pagājušā gada roka singliem.

Savages
Savages Foto: Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu