Pāvilosta sadarbosies ar Tartu un Pērnavu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nobrauktuves pie jūras rekonstrukcija, glābšanas laivas iegāde, Tebras un Durbes upes tīrīšana un atpūtas vietu labiekārtošana. Tie ir darbi, kurus Pāvilostā paredzēts veikt Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmas laikā.

Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības jeb ESTLAT programmas laikā Pāvilostā tiks īstenoti divi projekti, stāsta Novada domes projektu koordinatore Vizma Ģēģere. Viens paredz sadarbību ar Pērnavu un jau ir uzsākts – drīzumā tiks izsludināts iepirkums par būvdarbu veicējiem un piegādātājiem.

Projektā plānots sakārtot nobrauktuvi Pāvilostā, Tirgus ielas galā, kas nepieciešams piekļuvei pie jūras. «Nobrauktuve tur jau ir, vajag sakārtot,» stāsta V. Ģēģere.

Otrs projekts saistīts ar ūdenstūrisma attīstību, un tajā sadarbība notiek ar Tartu. «Tas vēl nav sācies,» piebilst V. Ģēģere.

Abas upes savā teritorijā šī paša projekta laikā attīrīs arī Aizputes novads. To redakcijai apstiprina pašvaldības projektu vadītājs Andris Jankovskis.

Upju krastos plānots izveidot trīs atpūtas vietas – vienu pie Sakas satekas, divas Tebras krastos – Ķenča un Slepkavu līkumā, kā tie iesaukti tautā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu