Atvadīšanās no Ziedoņa trešdien, 6.martā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atvadīšanās no aizsaulē aizgājušā dzejnieka Imanta Ziedoņa notiks trešdien, 6.martā, Rīgas Domā, informē kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Līne.

Laikā no plkst. 10 līdz 13 Doma baznīcas durvis būs atvērtas ikvienam, kurš vēlēsies atvadīties no izcilā dzejnieka, bet plkst. 13 sāksies viņam veltīts dievkalpojums, ko vadīs mācītājs Juris Rubenis.

Līne pavēstīja, ka Kultūras ministrijā ir izveidota īpaša darba grupa, kuras uzdevums ir rūpēties par bēru ceremonijas norisi un ar to saistītiem jautājumiem.

Jau ziņots, ka pagājušās trešdienas vakarā 79 gadu vecumā mūžībā aizgājis tautā mīlētais dzejnieks Imants Ziedonis. Ziedonis bija latviešu dzejnieks, publicists, īsās prozas (epifāniju) autors, tulkotājs, scenārists, politiķis un viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem. Viņš bija spilgts atmodas laika politiskais darbinieks.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) izdevis rīkojumu, ka bēru dienā pie pašvaldības ēkām, tostarp arī tām, ko apsaimnieko Rīgas namu pārvalde, ir jābūt izkārtiem karogiem sēru noformējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu