«Koru karu» līderis - «Lillā ceriņu koris» no Dobeles (172)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šova «Koru kari 3» atklāšanas reizē koru vadītāji skatītājus iepazīstināja ar sava kora dalībniekiem, ar kuriem kopā izpildīja vienu no sava repertuāra zināmākajām dziesmām. Lai gan īstā vērtēšana sāksies vien nākamajā svētdienā, par vistalantīgāko šoreiz žūrija atzina «Lillā ceriņu kori» no Dobeles. Taču turpat uz pēdām min «Zaļais pakalnu koris» no Rēzeknes un «Sarkanais teiksmu koris» no Lielvārdes.

«Koru karus 3» tiešraidē vadīja Anna Rozīte un Lauris Reiniks. Šovu un dziedāšanas svētkus atklāja septiņi kori un koru vadītāji. Žūrijas godā ik svētdienas vakaru koru sniegumu vērtēs «Koru karu» otrās sezonas uzvarētāja - Madonas «Zaļā kora» - vadītāja dziedātāja Ieva Kerēvica un Rīgas 2.valsts ģimnāzijas diriģents Edgars Vītols. Abiem māksliniekiem ik nedēļu pievienosies kāds trešais priekšnesumu vērtētājs. Šoreiz tas bija kordiriģents, Daugavpils «Oranžā kora» vadītājs un pirmās šova sezonas uzvarētājs Atis Auzāns.

Zelta saules koris: grūtniece un nesamaksāti elektrības rēķini

«Koru karus 3» atklāja «Zelta saules koris» ar Normundu Jakušonoku vadībā. Uz šo kori pretendēja 188 dalībnieki gan no Skrundas, gan Valmieras un Rēzeknes. Kā pirmo dziesmu šovā viņi izpildīja «Labvēlīgā tipa» dziesmu «Eiropa mūs nesapratīs», kas ironiski sasaucās ar kora vadītāju izteikumu

par naudas balvas izlietojumu, samaksājot visiem februāra elektrības rēķinus.

«Zelta saules koris» ir īpašs arī ar to, ka tajā ir nevis 16 dalībnieki, kā visos, bet gandrīz jau septiņpadsmit, jo viena no koristēm ir bērniņa gaidībās. Tas grūtniecei netraucēja dziedāt un sprigani dejot. Jakušonoks savu kori raksturo – radošs, gribošs un spējīgs. «Mēs noteikti šovā ienesīsim jautrības dzirksti un lielu devu humora,» sola Jakušonoks. Žūrija arī novērtēja kora enerģiju un gados jaunos dalībniekus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 26 punktus.

Sudraba viļņu koris: no atslēdznieka līdz kūciņu cepējai

Liepājas «Sudraba viļņu koris» un tā vadītājs Guntis Veits šovakar uzstājās ar dziesmu «Ziņģe par bailēm». Koris no Liepājas sevi dēvē par īpaši draudzīgu. Kora atlasē Guntis licis meitenēm ne vien dziedāt, bet arī parādīt savu plastiku - kā prot dejot gan tautiskās dejas, gan ko daudz eksotiskāku... «Mūsu korī, protams, jūtama arī rokeru atmosfēra – meitenēm ir smagas metāla kleitas un katram džekam pa skrūvei kabatā,» savu kori raksturo Guntis. Kori pārstāv plašs profesiju spektrs – no atslēdznieka līdz kūciņu cepējai. Žūrija korim novēlēja neiestigt rokenrolā un rokmūzikā un novēlēja turpmāk dzirdēt arī kori, ne tikai Gunti.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 25 punktus.

Zaļo pakalnu koris: vislabestīgākie savas pilsētas patrioti

Rēzeknes «Zaļo pakalnu koris» sevi prezentē par īpaši sirsnīgu un gaišu kolektīvu. Šis koris presē jau izskanējis kā koris, kur visvairāk ir slavenību un blondīņu. Tā vadītājam Normundam Zušam nav svešs koncertmeistara darbs, tāpēc šo šovu viņš uztver kā īpašu izaicinājumu. «Latgale vienmēr ir bijusi varoša, griboša un daroša! Īpaši dziedāšanā. Mēs noteikti būsim viens no labestīgākajiem koriem, taču esam arī gatavi cīnīties par uzvaru! Kā saka, kamēr lācis mežā – ādu nedala!» salīdzina Zušs. Koris sevi prezentēja ar Zuša sacerēto dziesmu «Palīdzi, Dievs». Žūrija uzsvēra:

kad šis koris sadosies rokās, jāsāk uzmanīties pārējiem koriem.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 27 punktus.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas «Jūras zilais koris» jeb Rīgas labā krasta koris un mūziķe Māra Upmane-Holšteina sevi parādīja ar visiem labi zināmo Māras sacerēto dziesmu «Tā daļa Rīgas». Māra savā korī vēlējās redzēt spilgtas un atšķirīgas personības, un tādas atrast arī viņai ir izdevies starp 130 dziedātgribētājiem. «Mēs būsim kā jūra – mainīgi no dzidruma līdz tumšai mistikai,» kori raksturo tā vadītāja. «Mēs esam emocionāls un dzīvs koris. Visi dalībnieki ir ar mani uz viena viļņa.» Tas gan nebija jūtams žūrijai, kurai šķita, ka Māra ir pārāk spilgta un koris nav tāpēc dzirdams kā gribētos.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 26 punktus.

Lillā ceriņu koris: gatavs strādāt vaiga sviedros līdz uzvarai

Dobeles «Violetais ceriņu koris» un Ieva Sutugova savu kori dēvē par ļoti spēcīgu kolektīvu un tādu, kurš gatavs strādāt īstos vaiga sviedros, lai uzvarētu! Ieva pati priecājas, ka šis darbs ar kori viņai iemācīs daudz, tostarp tik ļoti nepieciešamo pacietību. Šovakar «Lillā ceriņu koris» dziedāja Raimonda Paula dziesmu, kuru Ieva jau izpildījusi vairākas reizes, - «Atdziedi dvēsele». Žūriju šis koris savaldzināja. Par kora galveno ieroci dziesmu cīņā žūrija nodēvēja stipro kopā būšanu, Ievas cīņas gribu un spēku!

Vairāki no žūrijas šo kori atzina par labāko.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 28 punktus.

Karmīnsarkanais koris: kā mazi puzles gabaliņi

Cēsu «Karmīnsarkanais koris» un Marts Kristians Kalniņš pirmajā reizē dziedāja grupas «Autobuss debesīs» dziesmu «Manu eņģel». Marts Kristiāns Kalniņš par kori izsakās: «Esam nobrieduši daudz strādāt, lai mūsu kolektīvu pārvērstu par ansambli. Lai mēs visi kā mazi puzles gabaliņi saliktos kopā un izveidotu skaistu bildi!» Martam darbs ar kori ir jauna pasaule, tāpēc viņš ar lielu iedvesmu ķeras klāt. Žūrijai likās, ka enerģiskās kustības mazliet traucēja kora kopdziedājumam. Bet kopumā žūrija sajuta dziedātājos patriotismu un stipro vēlmi iet uz mērķi - uzvaru.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 26 punktus.

Sarkanais teiksmu koris: spēks ir ausīs!

Lielvārdes «Sarkanais teiksmu koris» un Aija Andrejeva īpaši uzsver vēlmi un godu pārstāvēt Lielvārdi, kaut arī tā ir vismazākā pilsēta no visām, kuras piedalās šovā. «Tagad mēs esam visi kopā - nav vairs atsevišķi Aija! Mums ir pienākums pārstāvēt savējos - Lielvārdi,» saka Aija. Savu kori viņa sauca par dzirkstošu, saliedētu un pilnu ar spilgtām personībām. Kora devīze ir kā Lāčplēsim - spēks ir ausīs! Šovakar koris izpildīja dziesmu no Aijas pagājušā gada albuma «Grāmatzīme». Žūrija kori arī nodēvēja par Lāčplēša spēka cienīgu, kurš vēl ir attīstāms un attīstāms. Taču, kā žūrija izsakās, jumts tika norauts!

Šovakar no žūrijas koris izpelnījās 27 punktus.

Sākot ar 10.martu, ik svētdienu šovu atstās viens koris, taču izbalsotajiem koriem tiks dota arī otra iespēja 31.marta vakarā. Šajā īpašajā reizē notiks atgriešanās koncerts, kurā izbalsotie kori sacentīsies par iespēju atkārtoti iekļūt dziedāšanas svētkos. Arī trešajā «Koru karu» sezonā galvenā balva tiks veltīta pilsētai, kuru pārstāv uzvarētāju koris.

Balvā iegūtie līdzekļi - 10 000 eiro - tiks ziedoti

konkrētam labdarības mērķim, kuru izvēlējies kora vadītājs.

Komentāri (172)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu