Mēneša albums: Nick Cave & The Bad Seeds (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Februāris bijis ievērojams ar vairākiem lieliskiem mūzikas albumiem. Beidzot pēc 22 gadu solīšanas «My Bloody Valentine» izdeva «MBV», saksofona leģenda Veins Šorters (Wayne Shorter) laida klajā augstvērtīgu albumu. Jāpiemin arī «My Morning Jacket» solista Džima Džeimsa (Jim James) plate, «Eels», «Foals», «Beach Fossils», Toma Jorka «Atoms for Peace» u.c. Taču, ja jāizvēlas viens Mēneša albums, tad šoreiz tas gods tiek 55 gadus vecajam Austrālijas maestro Nikam Keivam, kas ar katru jaunu ierakstu ceļ kvalitātes latiņu aizvien augstāk un augstāk.

Nick Cave & The Bad Seeds «Push The Sky Away»

(Bad Seed Ltd.)

10/12

Jaunais albums «Push the Sky Away», ko producējis Niks Launejs (Nick Launay), ir pirmais grupas albums kopš 2008. gada «Dig, Lazarus, Dig!!!». Pa vidu Keivs paspēja izdot arī blakusprojekta «Grinderman» otro albumu.

Ierakstīts Dienvidfrancijā, pārveidotā 19.gadsimta muižā «La Fabrique», albums ir pirmais «The Bad Seeds» veikums, kurā nepiedalās grupas līdzdibinātājs Miks Hārvijs (viņš pameta grupu 2009. gadā), un pirmais kopš 1986. gada plates «Your Funeral... My Trial», kurā atkal dzirdams cits agrīnā sastāva mūziķis - bijušais postpanka grupas «Magazine» basists Berijs Adamsons (Barry Adamson).

Foto: Publicitātes foto

Jaunais ieraksts ir lēns, apcerīgs -

tipisks Nika Keiva stāstnieka, novērotāja darbs.

Viens no skaņdarbiem «Mermaids» reflektē par 2010. gada incidentu - kad tā gada janvārī ar savu «Jaguar» markas automobili Keivs ietriecās fotoradarā un ceļmalas barjerā Braitonā. Kopā ar mūziķi automašīnā atradās arī viņa divi dēli. Neviens avārijā necieta.

Vienlaikus ar albuma izdošanu Keivs un kompānija sniedza izjustu koncertu Losandželosā (skat. video), kurā jaunās dziesmas var sajust vēl niansētāk nekā ierakstā.

Brieduma gadi. Augstas raudzes mūzika.

Atgādināšu, arī ka 2006.gada 20. novembrī Austrālijas roka leģenda sniedza koncertu Rīgā.

Izdošanas datums - 18.02.2013.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu