Sniega segas augstums Alūksnē sasniedzis 55 centimetrus (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī sniega segas augstums Alūksnē palielinājies par sešiem centimetriem (cm), sasniedzot 55 cm, kas ir dziļākais sniegs Latvijā šajā ziemā un arī pēdējo trīs gadu laikā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

55 cm dziļš sniegs Alūksnē tika izmērīts arī 12.februāra vakarā. Sagaidāms, ka svētdienas vakarā šis rekords tiks pārspēts, jo sinoptiķi Alūksnei prognozē vēl dažus centimetrus jauna sniega. Taču nepārspēts paliks 2010.gada rekords, kad 5.martā Siguldā izveidojās pat 79 cm augsta sniega kārta.

Latvijas lielākajā daļā sniega sega kļuvusi par 3-8 cm biezāka, tostarp Rīgā sniega segas biezums palielinājies no 10 līdz 17 cm, turpretī Liepājas apkaimē vienlaidu sniega sega nokususi. Svētdienas rītā Ainažu, Cēsu, Daugavpils un Talsu pusē izmērīta 24-27 cm bieza sniega kārta, savukārt Skrīveros sniega dziļums palielinājies no 22 līdz 30 cm, Jaunpiebalgas novada Zosēnos - no 38 līdz 44 cm.

Svētdien līdz astoņiem rītā stiprākais vējš reģistrēts Ventspilī, kur ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās ostā sasniedza 24 metrus sekundē. Tik stiprs vējš Latvijā šogad ir pirmo reizi.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijā palaikam snigs un puteņos, vairāk snigs valsts austrumu daļā. Kurzemē, Zemgalē un Rīgā plosīsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 17-22 metriem sekundē, Kurzemes rietumkrastā priekšpusdienā gaidāmas brāzmas līdz pat 24-26 metriem sekundē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu